Forum / Soru Cevap
Merhaba. 2012 model volkswagen scirocco aracımda park halinden kalkınca yerde su kaçağı meydana geldiğini gördüm. Kendi gözlemlerimle kaputu açtığımda radyatöre giden hortumdan kaçağı tespit ettim. Aracı yarın tamirciye götüreceğim lakin şuan kullanmam gerekiyor. Asıl sorun, araçta su eksiltme yok. Çalıştırınca antifiriz seviyesi yarım tırnak yukarı çıkıyor. Aracı kapatıp soğutunca normal seviyesine dönüyor.Suyun bu şekilde yükselmesi bir basınç sorunu olabilir mi ve bu basınç hortumu patlatmış olabilir mi? İşin enteresan kısmı antifirizde eksilmede yok.
Merhabalar radyatör hortumu kaçırıyor ise basit yıpranma ile alakalı kaçak olabileceği gibi basınç nedeni ile kaçak başlamış da olabilir bu soruya kontrol etmeden cevap vermek güç ama en kötüsünü düşünmemek gerek. aracı kullanma konusu gelecek olur isek servise gidene kadar sürekli gözünüz hararette olsun. yanınızda su bulunsun. çok sorun olacağını sanmam ama hortumun tamamen yarılması vs durumu olursa fark etmezseniz sıkıntı olur ama nadir bir ihtimal
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Merhabalar. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Konuyu açtıktan sonra aracı kullandım. Herhangi bir sorun olmadı, su seviyeside aynı. Aracı çalıştırmadan önce suyun sızdığı yerin yani hortumun resmini çektim. Nemelazım bu araç ne zaman sorun yaratsa sanayiye gidince aynı sorunu yapmıyor, umarım yarın bu sıkıntıyı ıspat edebilirim. Bir tahmin daha yürütüp sorunun devirdaimle alakalı olabileceğide aklıma geldi. Çünkü tam orada sızıntı var. Video çekebildim. Bu arada kusura bakmayın. Sizleri de meşgul ediyorum. Malum sanayi ortamı derdimizi anlatamıyoruz. Geçen aylarda zaten devirdaimden ses geliyordu gaza basınca. Sanayiye gittim ses yapmadı sağlam dediler. Şimdide bu tarz şeyler yaşıyorum. Allah göstermesin seyir halinde felan bir şey patlasa antifiriz ile alakalı motordan olacağız... kafama şey, genleşme kabında ki su seviyesi araç sıcakken neden artıyor?
linki bu sekilde koyabiliyorum, site izin vermiyor, izlemek isterseniz arada ki bosluklari silebilirsiniz:)
Evet sitede link'i yasakladık kötüye kullanım oldu, ama düzelttim konuyu şimdi tıklama ile açılıyor, videoya baktım. kaçak çok çok bir durumda değil gibi, o kısımda çok bir hortum yok genleşme kabı yada devirdaim kısmından bir kaçak daha olası. ispat etme konusuna gelecek olur isek hiç uğraşmaya gerek yok kaçak tespiti için basınçlı kontrol yapılabiliyor zaten o şekilde bir kontrol yapıldığ8ında kaçak olup olmadığı ortaya çıkacaktır. birde genleşme kabı kapağı o bölgenin hemen üstünde kapak normalde sızdırmaz olması gerek ama o da kaçırır ise tam o bölgeye akıntı yapabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Merhabalar. Kusura bakmayın anca cevap yazabildim. Evet tam devirdaimin olduğu yerde sızıntı. Bugün ustaya gösterdim durumu olduğu gibi anlattım. Bahsettiğiniz gibi bir test yapmak yerine aracı otobanda sıkıştırmayı tercih etti. Sıkıştırmadan anlayamam dedi🤔😅 sıkıştırdıktan sonra tekrar kontrol ettik bir sızıntı bir sorun olmadı. Yalnız araç çalışırken antifiriz kutusunu açtı hava yapmış bu dedi. Niye yapmış acaba yapıyorsa bir sorun vardır ama şuan bir sıkıntı gözükmüyor dedi. Suda eksiltmemiş dedi. Açıkçası ben tatmin olmadım tekrar yaparsa başka birine göstereceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim.
@onlinetamirci Sonuç olarak bu araba devirdaimden su damlattı izide hala hortumda duruyor. Türk zihniyeti işte, ne zaman patlarsa o zaman sorunu hallederler. Acaba kendi araçları olsa bu şekilde lakayit davranırlar mı. Merak konusu...
Evet bu serzenişi sık görüyoruz maalesef :/ ama siz bir süre daha sık sık su seviyesini kontol edin
@onlinetamirci merhabalar:) Bugün tekrar akıntı yaptı. Ama bu sefer ispatım var... Yarın tekrar ustaya getirip aracı lifte kaldırmasını detaylı bakmasını isteyeceğim. Tanıdığım bir kişi bunun sanzımana bağlı atf isimli yağ olabileceğini de söyledi. O yüzden aracı kullanmama kararı aldım...
https://www.hizliresim.com/55jt6tl
evet baya da fazla az damlama değil baya akıtmış, antifriz de pembe olur atf 2 de pembe olur ama kıvamdan anlarsınız, antifriz yapış yapış ve daha az kıvamlı olurken, atf daha kaygan ve kıvamlı olacaktır
Merhabalar. Teşekkür ederim ilginiz için. Hafif yağlı gibi diyebilirim... Yarın kesin sonucu bulup sizlerle de paylaşacağım tecrübelerimi. İyi sahurlar ve iyi çalışmalar dilerim... 🙂
Merhabalar. Teşekkür ederim ilginiz için. Hafif yağlı gibi diyebilirim... Yarın kesin sonucu bulup sizlerle de paylaşacağım tecrübelerimi. İyi sahurlar ve iyi çalışmalar dilerim... 🙂
yağlı gibi ise muhtemelen atf çıkabilir ama bakalım ne çıkacak
@onlinetamirci merhabalar...Bugün sorunu bulduk. İlk başta tahmin ettiğimiz gibi devirdaim çıktı. Aracın üzerinde ki yan sanayiymiş. Yarın servise bırakıp orjinalini taktıracağım. Her şey için teşekkür eder işlerinizin rast gitmesini dilerim...