Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Seyir halinde araçta tekleme ve stop etme.

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
301 Görüntüleme
(@senses)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Aracım 2005 Opel Corsa C 1.3 CDTI. Araç yaklaşık 3 yıldır bende , ilk defa enjektör temizleyici ekledim ve yaklaşık 300 km Luk bir yola çıktım gidişimde sorun olmadı ama 3 gün sonra dönüşte araç seyir halindeyken teklemeye başladı ve stop etti. Biraz bekledim düzeldi ama 100 km yol yaptım yine yaptı. Arabayı biraz zorladım düşük viteste ve siyah duman gördüm. Sonra stop etti ve bir süre çalıştıran adım. Sonra hiçbir şey yokmus gibi çalıştı ve yaklaşık 250 km yol yaptım. Sizce enjektör temizleyiciyle alakalı mi? Yakıt filtresini bakımda değiştireceğim yaklaşık 300 km sonra. Onda da tıkanma olmuş olabilir diye düşündüm.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

temizleyici nedeni ile anlık hafif belli belirsiz teklemeler olabiliyor ama sizin bahsettiğiniz gibi yığılma tarzı tekleme olmaz genelde. tam temizleyici atmanıza denk gelen farklı bir sorun olabilir. enjektör temizleyiciyi üzerinde yazan ölçülerde koydu iseniz genelde sorun olmaz, filtre konusuna gelecek olur isek filtreden yapabilir ama özellikle ilk marşa geç çalışma marşın uzaması gibi ek belirtiler de olması gerekirdi. en iyi ihtimalle aracın deposu boşalıp yeni depaya geçtikten sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemlemeniz gerekecek

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@senses)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

merhaba.

Aracın stop etme nedeni krank devir sensörü olarak tespit edildi cihaza bağlandığında. Değişimi yapılacaktı fakat gittiğim usta çıkan sensörün taşlanarak konduğunu ve yeni gelen sensörün çalıştırmadığını söyleyip tekrar eski sensörü taktı. şimdi çalışıyor araç ama tekrar yapacak mı bilmiyorum. Biraz soruşturdum bu durumu , normalde orjinalde oynar volantı, daha önceden sabit volanta çevirmişler bu durumla alakalı , sensöre çapak gelmiş olabilir dedi bir usta sensörün ucunda hafif bir aşınma vardı dediği gibi. eğer o çapak gitmiş ise sorun olmaz dedi. yok devam ederse volantı değiştirmemiz gerekebilir dedi. tabi bu araştırmalarım sırasında volantın tekrar oynar volant ile değişimi yapılmasını söyleyen ustalar da oldu. bunun yanında da baskı balata ve bilyalarda değişecekmiş. yaklaşık 10000TL gibi bir hesap çıkardılar. sizce volant sabit olarak mı kalmalı yoksa dedikleri gibi değiştirmeli miyim?

Cevap VerAlıntı
(@senses)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Aracı yaklaşık 3,4 gündür kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Söylendiği gibi çapak varsa ve gitmişse tekrarlar mı bu sıkıntı sizce?

Cevap VerAlıntı
Paylaş: