Forum / Soru Cevap

Genleşme kapağından...

Bildirimler
Hepsini temizle

Genleşme kapağından su taşması ve su eksiltme

7 Gönderi
3 Kullanıcılar
0 Reactions
265 Görüntüleme
(@fato1tayyip2)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 7
Konuyu Başlatan  

Hocam bir sorum olacak,ancak çok güzel anlatıyorsun tebrik ederim,benim sorum şu Citroen Berlingo 2008 model 1,6 HDI sabah araç soğukken radyatör su kabının kapağını açtığımda bazen su eksiltiyor,bazende soğukken su taşması oluyor nedeni nedir acaba bilgi ve çözüm öneriniz varsa rica ediyorum simdiden teşekkür ederim

Alıntı
(@fato1tayyip2)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Hocam bir sorum olacak,ancak çok güzel anlatıyorsun tebrik ederim,benim sorum şu Citroen Berlingo 2008 model 1,6 HDI sabah araç soğukken radyatör su kabının kapağını açtığımda bazen su eksiltiyor,bazende soğukken su taşması oluyor,devir daim değişti, genleşme kabı kapağı değişti,termostadı aldigim kişi değiştim diyor 90 derecede fan açıyor sorun nedir acaba bilgi ve çözüm öneriniz varsa rica ediyorum,simdiden teşekkür ederim

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Teşekkürler Tayyip bey

Öncelikle genleşme kabıni açınca su taşması sıfır araçlarda bile olur ama özellikle sicakken olur soğukken olmaz yani o durum normal

Su kapağı açınca azalıyor durumu da normal eksilme su eklemediginiz sürece min altına inmedigi sürece su seviyeleri yükselip düşebilir

Araç üzerinde canlı canlı bunun örneğini çektiğimiz bir video vardı

Kısacası su min altına inmiyorsa sorun yok ayrıca suyu Max cizgisinden fazla koymayin

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@fato1tayyip2)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirc iselamlar hocam su minimumum altına düşüyor genleşme kabında su kalmıyor günlük yarım litre net ekliyorum sorunu bulamıyorum 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

O zaman conta kontrolü onerririm piyasada 40 50 liraya satılan conta test kitleri var nasıl kullanacağınızı gosterdigimiz video da var

O testlerden alın 5 dk da sonuç veriyor conta olabilir

Cs motortest markasını oneririm

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@gurbetci_nl)
Aktif Üye
Gönderi: 14

Merhaba arkadasim ustamizin yorumuna ek olarak bir onerim daha var motor yag kapagini actiginda kapakta veya ic kisminda mayonez kivaminda bir olusum varsa conta yakmis diyebilirsin yani suyu yaga karistirmistir. Eger boyle bir sey yoksa su kacak testi genlesme kabindan hava basinci ile yapilabilir, hortumlarin gorunen veya gorunmeyen kisimlarinda catlaklar varsa sicak su hemen buharlasip ucabilir buda gorunmeyi zorlastirir

Cevap VerAlıntı
(@fato1tayyip2)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@gurbetci_nl ne motor kapağında mayonez kıvamı var nede genleşme kabın içinde yağ karışımı var,CS motor test kitini yaptım ne sarı ne turuncu ikisinin ortası gibi bir renk oldu,tahminimce borulardan birinden kaçak var, işi bilen usta yok,çeşit çeşit vevap veren var su basıncı yapacak usta nerde var onuda bilmiyorum,basınç yapıp deneyecek usta varsa iyi olur İstanbul Anadolu yakasındayim kartal sanayi ve Sultanbeyli sanayi bana yakın varsa basınçla deneyecek bilgi verecek olan isim yada adres yazarsanız memnun olurum 

Cep: 05363111953

YILMAZ HANEDAR

Cevap VerAlıntı
Paylaş: