Forum / Soru Cevap
Selamlar. Ben Mehmet Orhan Kayseriden.
Opel Astra F 97 Model Klimalı 1.6 16 Valf Hatcback araç kullanıyorum. Kıymetli Ustam, abilerim ve kardeşlerim yakın zamanda triger devirdaim tüm yağ kaçaklarını yaptırdım. Ama ne hikmetse araç da görünmeyen yerden su kaçağı var ama 1 hafta da belli ediyor. Bazen ise 2 gün içinde yedek su deposunda kimse yok. Ayrıca hortumlar demir gibi oluyor. Termostat da degistirdim ve izmirden hararet müşiri de getirttim. Aracım 96 derecede fan açıyor du 91 92 de kapatıyordu. Ne hikmetse bakimlardan sonra aracım hararet 101 102 ye geliyor anlık 10 saniye içerisinde ise 95 96 ya düşüyor bi müddet sonra ise fan açıyor ama tekrar kapatmıyor. Özellikle denedim yarim saat araç çalıştı fanda da çalıştı. Lütfen nerede hata yapıyor isem ne gerekiyor ise yaptırmak istiyorum yoksa satacağım arabamı çok canım sıkılıyor.
Uzun oldu özür dilerim hakkınızı helal edin allah'a emanet olun. Hayırlı İftarlarınız Olsun Slm lar
0507 391 49 27 Mehmet Orhan
Mehmet bey aracinizda conta yanik degilse ozaman bir kaç tane seçenek kalıyor.
1. Yanlış hararet müşürü veya yanlış termostat takılmış olabilir. Aracınıza uygun eski termostat degerinde yani 91-92 derecede açacak termostat olması lazım.
2. Su eksiltme sorunu için hortumları ve radyatörü iyice inceleyin herhangi bir kaçak veya delik olabilir. Radyatör genleşme kabının kapagı arızalanmış olabilir içerideki basıncı tutamadıgından kapagın kenarından suyu akıtabilir.
merhabalar kuvvetle muhtemel olmak üzere contanız yanık olabilir. Silindirlerden soğutma sistemine kaçak olabilir. Suyun damladığı yerden, kaçak olan yeri görmeniz gerekir. Ama büyük ihtimal conta gibi duruyor. Araç suyunda yağ var mı kontrol ettiniz mi?
Devir ve adrenalin doğru orantılı, hız ve yaşam ters orantılıdır.
@gurbetci_nl çok tşk ederim ilgi alakanıza. Radyatör kapağını değiştiricem ve bahsettiğiniz gibi radyatör ve termostat kontrol ettireceğim. Radyatörü de temizleteyim orjinal harrison gm. 👋
Rica ederim kolay gelsin
sorun klasik conta sorunu belirtileri, silindir kapak contası kontrolğü yaptırın efendim
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhaba ilk olarak aracı stop ettikten sonra su kaynama sesi geliyor mu geliyorsa genleşme kapağını değiştirin sistem aşırı hava yaptığından dolayı çok özenle havasını alın.30 dk felan çalışsın rolantide stop edin 15-20 dk sonra hortumları kontrol edin . Tekrar şişme yaparsa tekrar aynı işlemi yapın havasını alın sonrasında fan açana kadar bekleyin eğer contanızda sorun yoksa tamamen hava alındıktan sonra düzelecektir.Bu işlemleri yaparken kaloriferi en son kademe sıcakta açık tutun ki komple sistemdeki havayı alın . Benim aracımda honda civic aynı sorun baş göstermişti ustalar conta dedi yaptığım işlemlerden sonra düzeldi.