Forum / Soru Cevap
Bildirimler
Hepsini temizle
Konuyu Başlatan 18 Nisan 2022 16:03
- Motorum ilk calıştırdığımda arıza ışıgı yakıp söndürüyordu. Bir daha yanmıyordu. Bunu uzun süre gözlenledim.Işık söndüğü için pek üstüne gitmedim.
- Bunun üstunden zaman geçti motorum çok titreşimli ve sarsıntılı çalışmaya başladı(aracım lpg'li) özellikle rolantide aracın içinde sarsıntı hissediliyor, sağ ayna titriyor,içerde trim sesleri oluyor ve kalkışlar sarsintıli fakat arıza ışığı yok. İlk başlarda takozlardan şüphelendim halada şüpheleniyorum. Fakat olaylar komplike ilerlemeye devam etti sanırım sorun tek bi sebep değil. Ama en düşük problemden en yükseğe ilerlemek istiyorum.
- Son zamanlarda aracım bazı kontakta arıza ışığı yaktı bazısında yakmadı. Yani arabayı kapatıp actığimda sönüyordu veya sönmüyordu.Artık arıza ışığı gitmeyince obd ile tarama yaptım.
- P1118 kodu
- P1116 kodu
- P1114 kodunu okudu.
- A/F rolantide 16 okuyor.Sürüs sırasında 15.4 gibi değişken.
- Beni rahatsız eden şeyler araç rolantide sarsıntılı, rolanti dalgalı ve bazen ilk sürmeye başladıgimda ibre yarım devir iniyor cıkıyor 10-15saniye biraz sürdükten sonra yapmıyor,kalkışta silkeleme, normal ilerlerken gaza ani basıp çekince tak tak diye ses, sanki motor oynuyor gibi.Performansta düşüş. Yürümekte isteksizlik. Yüksek devirlerde fena değil ve titreşim ve sarsıntı az.Alt devirlerde isteksiz ve sarsıntılı.
- Oksijen sensörü sarsınti yapar mı?
- Gaza basıp çektığimde gelen tak tak ses ? Takozlardan midir?
- Aldığım kodlar için ne yapmamı önerirsiniz?
- Sensör arizası ve arabanın takoz problemi varsa bu komplike bir şekilde araçta sarsıntı ve titreme yapar mı?
- Aracım Audi TT 2000 model quattro
- Pek yaygın bir araç olmadığı icin ariza sorun giderme konusunda çok sıkıntılar yasıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim lütfen iletısıme geçin.
23 Nisan 2022 10:49
hem belirtiler hem kodlar hararet müşürü gibi. obd'ye bağlandığınızda müşürdün alınan ısıyı bir kontrol edin. eğer cihazının çok detay veri vermiyorsa iyi bir cihazla (kts250 audiler için başarılıdır) bir kontrol yapın. direk kodlarla gidilirse gereksiz parça değişimine neden olabilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Konuyu Başlatan 23 Nisan 2022 13:26
@onlinetamirci detaylı bir head up display var araca bağlı bilgileri okuyor. gerekli tüm veriler gözüküyor. hangi değerleri takip etmemi önerirsiniz? araç ısısı normal değerlerde görünüyor.
Paylaş: