Forum / Soru Cevap

Sürekliliği olmayan...

Bildirimler
Hepsini temizle

Sürekliliği olmayan Araç Isınınca tekleme problemi

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
2,316 Görüntüleme
(@abdullaherr)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Merhabalar. Ateşleme sisteminden şüphelendiğim bir sorunum var. Şöyle ki;

Aracım 200.000'de 2004 model 1.4 Polo, sıralı sistem LPG'li. Aracım ısındıktan ve belli bir yol kat ettikten sonra bazen (her zaman değil, genellikle yoğun trafik ve dur kalkın fazla olduğu zamanlarda) titreme/tekleme yapıyor ve gaza bastığımda gaz yemiyor, rolantide beklerken ibrede küçük titremeler, aşağı yönde düşüşler oluyor ama hiç stop etme olmadı şimdiye dek. Sadece bir kez trafiğin ve dur kalkın çok fazla olduğu bir kesimde durma noktasına kadar geldi, ara gaz vererek durmasını engelledim (iyi bir şey yapmadım belki, bilmiyorum). Henüz stop etmedi ama çekişte düşme ve gaz verirken tekleme yapıyor. Gaza basarken titreşimli ve güçlük çekerek hızlanıyor araç. Yarım debriyaj ile titremeyi azaltarak hızlanmasını sağlıyorum ama bu da çok sağlıklı bir şey değil bildiğim kadarıyla. Aracı durdurup bir müddet bekleyip tekrar çalıştırınca normale dönüyor (burası önemli olabilir teşhis için).

Bu sorunu hem benzin hem LPG'de yaşıyorum. İki sefer LPG'yi fulledikten sonra yaşadım bunu, muhtemelen tesadüftür ama belki bağlantısı da olabilir bilmiyorum. Sorun neden kaynaklı olabilir size göre? 4 bobinden biri daha önceden değişmiş. Ustaya sorunu anlattığımda önce bujileri değiştirelim bakalım, düzelmezse bobinleri değiştirelim diyor, deneme yanılma ile çözüm bulma yoluna gidiyor. Öyle olunca da güvenemedim açıkçası. Siz ne gibi bir çözüm önerirsiniz, sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Veya kesin teşhis koymak için ne yapmalı?

Bu arada önceki kullanıcılar motor arıza lambasını iptal ettirmişler veya siyah bant çekilmiş sanırım. O yüzden arıza lambası yanmadığı için bilgisayara da bağlamıyorlar hata vermez denilerek. Bunu herhangi bir elektrikçiye mi götürmek lazım yoksa göstergeciler mi ilgileniyor onu da sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Öncelikle çok detaylı yazmanız cevap vermemizi kolaylaştırıyor teşekkürler

hem benzin hem lpg'de olması akla ilk ateşlemeyi getiriyor o yüzden ustanız ateşleme üzerine öneride bulunuyor.

ama bir temizlik ve adaptasyon ile başlanması çok daha mantıklı gaz kelebeği rölanti valfi map sensörü temizliği sonrasında adaptasyon ile sorun düzelebilir. malşiyeti de çok düşüktür. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@abdullaherr)
Yeni Üye
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  
Gönderen: @onlinetamirci

Öncelikle çok detaylı yazmanız cevap vermemizi kolaylaştırıyor teşekkürler

hem benzin hem lpg'de olması akla ilk ateşlemeyi getiriyor o yüzden ustanız ateşleme üzerine öneride bulunuyor.

ama bir temizlik ve adaptasyon ile başlanması çok daha mantıklı gaz kelebeği rölanti valfi map sensörü temizliği sonrasında adaptasyon ile sorun düzelebilir. malşiyeti de çok düşüktür. 

Yanıtınız için teşekkürler. Mümkün mertebe detay vermeye çalıştım, iyi yapmışım anlaşılan.

İçimde bobinlerden kaynaklanan bir sorun yaşıyorum gibi bir his var, bir bobinin değişmiş olması da biraz buna itiyor beni. Ona geçmeden evvel her halükarda bujileri değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası, en son ne zaman değiştirildi bilmiyorum çünkü. En azından kafam rahat olur bu anlamda. Bu bahsettiğiniz adaptasyon ve temizlik işlemlerini buji değişiminden önce mi yoksa sonra mı yapmalı? Farkeder mi?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Fark etmez. önce de olur sonra da bağlantılı kısımlar değiller.

Buji değişimi zaten periyodik olarak değişir o normal

ama bobin arızasız ise değişmeye gerek yok. Öncelik adaptasyon buji ve temizlik çok aha mantıklı ve ekonomik olacaktır. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: