Fren Sistemi Arızaları

Fren Müşürü Nedir? Fren Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Bu yazımızda Fren Müşürü Arıza belirtileri nelerdir öğrenerek Fren Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır öğrenebilirsiniz. ayrıca fren müşürü nedir, ne işe yarar araçtaki görevi nedir öğrenebilirsiniz.

Reklamlar

Fren Müşürü Nedir

Fren müşürü her marka her model ve dizel benzinli ayırt edilmeksiniz tüm araçlarda bulunan bir parçadır. Bu parçanın Görevi araçta fren pedalını basıldığında bu pedala basıldığında aktive olan parçalara bir elektrik sinyali göndererek devreye girmelerine yarar. Bu sistemler stop lambaları, otomatik şanzıman kontrol ünitesi ve kontak gibi devre sistemleridir. Fren müşürü genelde fren pedalının üst arka kısmında yer alan elektronik tetik mekanizması barındıran bir sistemdir.. Fren Müşürü Arıza Belirtileri Nelerdir ve fren müşürü arızalanırsa ne olur şağıda bulabilirsiniz.

Fren Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır

  1. Stop Lambaları Yanmıyorsa : Fren müşürü arızasının tespiti çok basittir. Frene bastığınızda stop lambaları yanmıyor ise fren müşürü arızalıdır demektir. Fakat fren müşürü ile farklı arızaların bağlantısı vardır. Asıl kafa karıştıran durumlar bu arızalardır. Genellikle otomatik vites araçlarda fren müşüründen aldığı bilgilerle tetiklenen birçok mekanizma bulunur. Bunlar aşağıda detaylandırılmıştır.
  2. Araç Çalışmıyorsa : Otomatik vites araçlarda aracı çalıştırmak için ayağınızın frene basılı olması gerekir. Fren müşürü arızalı ise aracı çalıştırmak istediğinizde çalışmayacak size frene basmanız gerektiği uyarılarını verecektir. Aracınız bu şekilde çalışmıyor ise fren müşürü arızalı olabilir.
  3. Araç Vitese Geçmiyor ise : Bazı otomatik araçlarda aracı çalıştırmak için vitesin P konumunda olması yeterlidir. Bu gibi araçlarda araç çalışır fakat vites P konumundan çıkmaz. Vitesi değiştirmek için firene basıyor olmanız gerekiyor. Bu tip durumlar fren müşürü arızası kaynaklı olsa da çoğu zaman şanzıman arızası ile sıklıkla karıştırılabilir.

Arızalı Fren Müşürü ABS Lambasını Yakar mı

ABS sistem arıza lambası ile fren müşürü birbiri ile bağımsız 2 parçadır ve iki ayrı sistemdir. Bu nedenle fren müşüründe bir arıza olması çoğu durumda abs lambasının yanmasına yada abs sisteminde bir arızaya sebep olmaz. Fren müşürü Bozulursa ne olur diye merak edenler bu ihtimali aradan çıkartabilirler. Eğer aracınızda ayrıca abs sorunları da var ise sorunu fren müşürüne bağlamadan ayrıca kontrol ettirmenizi öneririz

Reklamlar

Fren Müşürü Neden Arıza Yapar

Her hareketli araç parçası gibi fren müşürü de belli bir kullanım süresi yada ömrüne sahiptir. İçerisinde basıldığında aktive edilen bir metal tetik mekanizması bulunur. Bu sürekli çalışması ile aşınarak yada oksitlenerek zaman içerisinde kullanılmaz duruma gelebilir. Fakat konumu ve görevi itibari ile nemsiz yada yağsız bir ortamda ve iç kısımda bulunduğu için diğer müşürlere oranla arıza süresi ve olasılığı çok daha azdır diyebiliriz.

Fren Müşürü Nasıl Değiştirilir.

Konum olarak fren müşürü fren pedalının arka üst kısmında yer alır. Genellikle iki vida ile sabitlenmiştir ve bir yay mekanizması bulunan bir parçadır. Araçtan biraz anlayan herkez değiştirmeyi deneyebilir fakat konumu oldukça dardır bu yüzden de çalışma alanı sizi zorlayabilir. Pek masraflı bir işçiliği olmadığı için bir serviste değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Reklamlar

Arızanızı Sorun Cevaplayalım

Aracınızda yaşadığınız sorunları (bu konu özelinde yada bu konudan bağımsız tüm arızalarınız için) aşağıdan yorum yazarak yada daha hızlı ce detaylı cevaplanmasını isterseniz forumumuzdan konu açarak bizlere iletebilirsiniz. Sorulan sorulara günlük olarak cevaplar ve çözüm önerileri sunulmaktadır.  Forumumuzda konu açarak arızanızı sormak için Tıklayınız. 

Önemli Not : Arızanızı olabildiğince detaylı, araç marka ve modeli de belirterek yazmanız daha net cevaplar almanız için gereklidir. Bu nedenle yorum yada forum kısmında sorularınızı olabildiğince detaylı yazmaya gayret ediniz.

Online Tamirci

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir