Forum / Soru Cevap
Merhabalar, aracım 2012 model Skoda Fabia 1.4 benzin LPG. Araca antifriz değişiminden sonra su eksiltme ve kaçırma sorunu başladı. Su araç altına akıyor. Motor arka tarafında bir yerden kaçırdığı için kendim tespit edemedim. Ustaya gösterdiğimde tespit edemedi. Kaçak önleyici sıvı ekledi. Bir süre kaçak kesildi ama uzun yol yapınca tekrar başladı. Kaçak nereden akıyor tam göremedim ama genleşme tankından motor arka tarafına doğru giden borunun bağlandığı bir parça var (araştırmalarım sonucunda yağ separatörü olduğunu tespit ettim). O parça etrafından aşağı doğru damlıyor su. Bu parça kaçak yapar mı, contası vs tamiri mümkün mü? Her ustaya götürdüğümde deneme yanılma yoluyla bir sürü masraf çıkarıp sorun çözemiyorlar. Bulunduğum yerde pek fazla tamirci seçeneği de yok. O yüzden nokta atışı sorunu tespit etmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler…
Merhabalar Mesut Bey, Öncelikle antifriz değişiminden sonra başladı ise organik antifriz yerine bundan sonra mavi antifriz kullanımı öneririm. arka tarafta genelde lpg regilatörü, kalorifer peteği su girişleri gibi parçalar da bulunur bunların hortum ve bağlantıları dahil olarak antifriz boşaltılarak basınçla kaçak testi yapılabilir. eğer kendi tespit ettiğiniz gibi seperatör kaynaklı ise onun bir contası var ama contadan mı yoksa parçada çatlak yıpranma aşınma mı var bunu bilmeden tamiri mümkün demek sizi yanıltabilir. ayrıca su kaçaklarında altında üstünde sağında solunda olan kaçaklar akıntı ile sizi yanıltabilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.