Forum / Soru Cevap
Iyi gunler hayirli ramazanlar. Direkt konuya gireyim bugun yolda aracimla ilerlerken tekleme hissini aldim ( gaza basinca bosa basiyo gibiydi) ardindan biraz zorlayinca ariza isigi yandi makineye sokunca p0303 hatasini aldim (3.silindirde tekleme). Aksam eve dondugumde de rolantideyken titreme hissettim aracim ara sira yapardi bunu ama suan bi ariza olduguna eminim.You tube kanalindan bununla alakali sizin videolarinizi izledim egzozda herhangi bir patlama duymadim veya benzin attigini sadece bir ara bi koku geldi benzin onu soyleyebilirim biraz uzun oldu detay vermek istedim hakkinizi helal edin.Bunun cozumu olarak ne onerirsiniz sanayiye gidicem ama en azindan bi fikrim olsun istiyorum ne derlerse he oyledir dememek adina yardimci olursaniz cok sevinirim. Ayriyeten Umraniyede guvenilir bir tanidiginiz varsa yardimci olursaniz hakkaten sevaba girersiniz. Simdiden foruma cok tesekkur ediyorum.
merhabalar Halit bey Teklemenin birçok nedeni olabilir. ateşleme sistemi (buji bobin) enjektörler bazı durumda subap arızaları. en sık yaşanan bobin sorunu
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Araca bakan usta hangisi oldugunu tespit edebilirmi tespiti kolaymidir?
Benim tahminin büyük ihtimalle bobin çıkabilir usta aracı alıp kontrollere başlayınca bulacaktır zaten
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
- Tekrardan merhaba sorun bujilerdeymis degisince sorun cozuldu. Belki birisine yardimci olma amaciyla yazmak istedim. Size de tesekkur ediyorum kolay gelsin.
Ateşleme den olduğu belli gibiydi. Geçmiş olsun Halit bey.
Merhabalar. Benzer sorunu ben de yaşıyorum. Benim de ateşlemeden şüphelendiğim sorunum şöyle:
200.000'de 2004 model 1.4 polo aracım var, sıralı sistem LPG'li. Aracım ısındıktan ve belli bir yol kat ettikten sonra bazen (her zaman değil, genellikle dur kalkın fazla olduğu zamanlarda) titreme/tekleme yapıyor ve gaza bastığımda gaz yemiyor, rolantide beklerken ibrede küçük titremeler, aşağı yönde düşüşler oluyor ama hiç stop etme olmadı şimdiye dek. Sadece trafiğin ve dur kalkın çok fazla olduğu bir kesimde durma noktasına kadar geldi, ara gaz vererek durmasını engelledim (iyi bir şey yapmadım belki, bilmiyorum). Henüz stop etmedi ama çekişte düşme ve gaz verirken tekleme yapıyor. Gaza basarken titreşimli ve güçlük çekerek hızlanıyor araç. Yarım debriyaj ile titremeyi azaltarak hızlanmasını sağlıyorum ama bu da çok sağlıklı bir şey değil bildiğim kadarıyla.
Bu sorunu hem benzin hem LPG'de yaşıyorum. İki sefer LPG'yi fulledikten sonra yaşadım bunu, muhtemelen tesadüftür ama belki bağlantısı da olabilir bilmiyorum. Sorun neden kaynaklıdır size göre? 4 bobinden biri daha önceden değişmiş. Ustaya sorunu anlattığımda önce bujileri değiştirelim sonra olmazsa bobinleri değiştirelim diyor, deneme yanılma ile çözüm bulma yoluna gidiyor. Öyle olunca da güvenemedim açıkçası. Siz ne gibi bir çözüm önerirsiniz, sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Bir de önceki kullanıcılar motor arıza lambasını iptal ettirmişler veya siyah bant çekilmiş sanırım. Bunu herhangi bir elektrikçiye mi götürmek lazım yoksa göstergeciler mi ilgileniyor onu da sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Dipnot: Benzer sıkıntı diye yeni başlık açmak istemedim.