Forum / Soru Cevap
Ustam merhaba yaklaşık 3 aydır başıma bela olan tekleme sorunu var aracımda. Motor saat gibi çalışıyor ama yola çıktığım zaman hızlanırken ve rampa çıkarken araç tekliyor. Yapabileceğim herşeyi yaptım sırasıyla buji ve buji kabloları, distribitör kapağı ve tevzi makarası, ateşleme bobini, iki kez benzin otomatiğini ve en son karbüratör bakımını yaptım benzin filtresini değiştirdim ama bu Tempra Tekleme Sorunu halen devam ediyor. tempra neden tekleme yapar, Bu sorunun kaynağı ne olabilir? İşin içinden çıkamadım...
Merhabalar, tekleme bazen enjektör, silindir kapakta kompresör kaçağı subap kesmesi gibi ciddi nedenleren bazen de basit bir ekstra alınan hava noktasından yapabilir. Detay kontrol edilmesi lazım. öncelikle yüke binince tekleme var ise manifolt basıncını ölçen map sensörü ile işe başlamanızı öneririm. Ayrıca hangi silindir nedeni ile tekleme oluyor tespit etmek arızayı bulmak için faydalı olacaktır. Son olarak tek tek 4 silindir için de ayrı ayrı kompresör testi öneririm.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Sorunun nedenini bulabildiniz mi bende de aynı şekilde bir sorun var LPG de sorun yok duruken yürürken araç çalışırken. Fakat Benzinde dururken gaza basinca sorun yok en yüksek devirlere kadar çalışıyor fakat hareket ettiğinde araç sanki tikaniyormus gibi oluyor gaza basiyorsun hizlansin diye çok geç tepki veriyor boğuluyor gibi oluyor. Araç 1.6 Tempra sw karbüratörlü