Forum / Soru Cevap
Benim 1999 model europa karbüratörlü 1.6 benzinli aracım var. aracımın tirigeri zincirliymiş. ve aracım 94000 km de. öğrenmek isteğim nokta şu
- 1- aracımın tirigeri ni değiştireyimmi ? diyorlarki zincir ses yapmaya başlayınca zinciri değiştir diyorlar, diyelim zincir sesini anlamadım ve koptu ozaman ne olacak yada zincir ses yapmadı ve koptu ozaman ne olacak bu iki durum arasında gidip geliyorum. sizce ben ne yapayım sizin görüşünüz nedir? siz benim durumumda olsaydınız ne yapardınız?ayrıca arabadan fazla anlayan biride değilim. sadece yağını ve suyunu ve harareti ve antifirizi çok sıkı bakarım,takip ederim.çünkü ben arabayı sadece hafta sonu kullanıyorum ve ayda 500 km anca yapıyorum ayrıca sadece şehirci ve oturduğum ilin ilçelerine gidiyorum onlarda fazla uzak değil. oyüzden tirigeri değiştirdiğim zaman benim için ve araba için evladiyelik olacak çünkü şans oyunlarından yada gömü çıkmaadıktan sonra bu koşullarda bu arabayım değiştirmem zor. cevap verirken o açıdanda bir değerlendirme yaparsanız sevinirim.
- 2-Triger değiştirirken devirdaim i değiştirmek gerekiyormu ?
Merhabalar, öncelikle sizin araçtakiş zincir iki dişliyi birbirine bağlayan bir zincir. triger ise üstten çift egzantirik varsa, devirdaim, iki tane egzantirik dişlisi , gergi vs biraz daha kompleks, sizdeki zincir o yüzden kopma ihtimali var ama kayış setleri kadar değil, Aracınızda zincir genelde kendini salmaya başlarsa ses yapar bu da değişim zamanını gösterir ama dediğiniz gibi sesi anlayamaz iseniz tabi kopma durumu oluşabilir. En son kaç km'de değişti yada son değişimini bilmiyorsanız araç kaç yıldır sizde, ya kafam rahat etsin der değiştirirsiniz yada her yağ bakımında trigerde ses varmı diye ustaya baktırırsınız. bu da bir yok tabi ki, ikinci soruya gelecek olur isek hazır sökülmüşken diye devirdaim da değişir. çünki devirdaim arıza yapmasını beklemeden değişimi gerek malum arıza yaparsa zaten motore hasarına neden olabiliyor. o yüzden eğer girecekseniz ikisi bir girmek daha mantıklı
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.