Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Suyunun Çamur Gibi Olması ve Conta

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
268 Görüntüleme
(@apiska27)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Araç bilgileri 99 clio 1.6 rte 8 valf otomatik şanzıman  Herkese kolay gelsin siz değerli ustalara bir sorum olacaktı

• -Aracımı birkaç ay önce aldım, araç sahibi hiç antifreze kullanmamış bende alıştıra alıştıra antifreze ekledim hatta su hortumlatından birini patlattı onuda değiştim bir ay kadar sorunsuz kullandım
  • -birkaç gün önce aracımın kaputunu açtığımda suyun rengi değişmişti Motor Suyunun Çamur Gibi Olması  durumu ve ayrıca fan deli gibi çalışıyor fakat su devirdaimini tam sağlıklı yapmıyor görünüyor.BBuda hararetin yükselmesine sebeb oluyor
  • -hararet müşürünün fişini çekiyorum ibre oynamıyor yani müşürü sağlam diye düşünüyorum
  • -bütün işaretler conta yanmış sonucunu çıkarıyor ama aracımda performans veya çekiş düşüklüğü yok beyaz duman atma yok ekleme yok

Arızanın farklı birşeyden kaynaklandığını düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz??
Not:Aracı 20km falan kullanınca su kaynatıyor bu arada

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar. Conta sorununun farklı farklı birçok belirtisi var, contanın ne derece yanık olduğuna bağlı duman atma olabilir de olmayabilirde, keza performans kaybı hiç yaşanmayabilir de tekleme patırmada olabilir de. Ama en kesin belirtisi soğutma sistemi içerisinde basınç olmasıdır. Hortum patlatması genelde antifrizden değil basınçtan olur. Petek delinmesi vs antifriz ve küften olur. Kısacası belirtilerinize bakacak olur isek gerek Motor Suyunun Çamur Gibi Olması gerek ise soğutma sorunları dikkate alındığında conta yanması sorunu yaşıyor olması muhtemel. En doğru tespit için bir conta test kiti alıp uygulayabilirsiniz. Aşağıda işinize yarayacak 2 video bırakıyorum. Onlara bir göz atın. Birisi conta testi nasıl yapılır videosu diğeri de contanın yanık olup olmadığının nasıl anlaşılabileceği videosu.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: