Forum / Soru Cevap
Merhabalar.Özellikle ilk marşa basınca motor çalışmaya anlık bir vmarşa basınca vuruntu sesi geliyor .Bunu direksiyonda bile hissediyorum.Benim aklıma marş motor dişlisi,volan falan geliyor çok fazla bilgim yok tabiki.Aracım 2015 golf 7 1.2 tsi.Sizce Marşa Basarken Vuruntu neden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkür ederim.
Merhabalar Süleyman Bey, Marşa Basarken Vuruntu oluyor ise ilk olarak marş otomatiği, marş otomatiği dişlisi, volant dişlisi ve şanzıman ve motor kulağı kontrol edilmesini öneririz. Dişlilerde sıyırma varsa vuruntu olabileceği gibi araç marş esnasında normalden daha vuruntulu olur bu durum şanzıman yada motor kulakları kopuksa yada kopmasa bile kauçuk özelliğini yitirmiş ve sertleşmiş ise Marşa Basınca Vuruntu olmasına neden olabilir. İlk olrak bu kısımların kontrolünü öneririz. Tabi sesi dinlemeden aracı ve oluşan vuruntuyu tecrübe etmeden birşey söylemek zor
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci çok teşekkür ederim dediklerinizi kontrol ettiricem
@onlinetamirci çok teşekkür ederim dediklerinizi kontrol ettiricem
sonucu da paylaşabilirseniz benzer sorun yaşayanlara faydalı olacaktır Süleyman Bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci tabiki üstadım yalnız az bi süre daha bu şekilde kullanmam lazım.Yaptırınca buraya bilgi bırakırım