Forum / Soru Cevap
Öncelikle merhabalar aracım 1995 model Şahin aracımı alırken galericinin azizliğne uğradım araç hakkında yeniyim aracım şuanda ciddi derecede yağ yakmakta
aracım ile uzun yol yaptım yaklaşık 235 km gidiş 235 km geliş aracım 235 km de 700 gr yağ yakmakta su eksiltmedi yoktur farklı sitelerde aracın yağını kalınlaştırınca azalabileceğini söylüyor şuan aracım da 20-50 castrol yağ bulunmakta biraz araştırma yaptıktan sonra sncoil ile karşılaştım ürünü Sitesinden sorduğumda 15-50 performans 200.000 bakım olan yağından kullanırsam geçeceğini söylüyorlar şuanda motor yaptırma ya durumum olmadığı için alternatif çözümlere odaklandım sizce ne yapmalıyım hangi yağı yada katkı maddesini kullanırsam yağ yakmasını engellerim
Merhabalar Nevzat bey, öncelikle geçmiş olsun bunu yapanların yatacak yeri yok.
konuya gelecek olur isek. genelde 5/30 10/40 kullanan araçlarda fayda sağlıyor. Şahsi aracımda da SNC 5/40 kullanıyorum. ama 20/50 gibi bir yağ üstüne çok belirgin bir fark olmayacaktır. Onun yerine sürekli katkı kullanmak daha faydalı olur. Ama bahsettiğiniz ölçüde yağ eksiltme ve yakma durumunda katkılar da yetersiz kalacaktır.
Size tavsiyem sürekli yağ kontrolü, sürekli eksildikçe tamamlama ve müsait zamanda motor yapılmasıdır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.