Forum / Soru Cevap
Merhaba foruma yeni üye oldum. Aracım 2009 Linea 1.4 t jet olarak geçiyor. Sorun şu, araba sabah çalıştırınca 1400 devir civarı çalışıyor ve 1 dakika sonra normale dönüyor bu arada arabanın sesi değişiyor sanki otomatik gaza basiyormuş gibi, bu durum başlarda normal geliyordu ama mesela bugün 20 derece havada araba güneşin altında içi yanıyor ama arabayı çalıştırdım yine aynısını yapıyor. Sabah ve soğuk havada yapması normal olabilir ama bu sıcak havalarda yapması bence sorun konuyla alakalı bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler
Öncelike çok soğuk havalarda 1400 hafif soğuklarda 1200-1300 yaz kış fark etmez ilk çalıştırmada 1100-1200 devire kadar normal diyebiliriz. Ama sıcak havalarda 1400 e kadar çıkmaması gerek.
Bu gibi durumlarda ilk akla gelen aracın bir yerden hava aldığı şüphesidir. Fazla hava devri yükseltir.
Olası yerler, kelebek contası, enjektör dibi contaları, emme manifolt contası, lpg'li ise lpg hortumlarından hava alması olabilir.
Eğer fazla hava alması durumu değil ise rölanti valfi gibi parçaların arızalı yada çok kirli olması nedeni ile de bu sorun görülebiliyor.
Tavsiyem öncelikle fazladan hava alma varmı kontrol edilmesi, akabinde rölanti valfi ve boğaz kelebeği temizlik + adaptasyonunun yapılması, muhtemelen sorununuz çözülecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Ustam dünden beride şöyle bir sorun var arabayla giderken sanki hava sesi geliyor rölanti de yok ama gaza basınca 2000 devir üstünde ses daha da belirginleşiyor. Düne kadar hiç böyle ses duymamıştım bununla alakası olabilir mi ?
o zmaan hava alana bir yer var ihtimali güçleniyor. Alperen bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.