Forum / Soru Cevap
Hocam merhaba,Clio 4 2017 dizel EDC aracımız var 108 bin kilometrede, aClio 4 Çekiş Sorunu oluyor, otobanda 120-140 civarlarında dip gaz giderken kendi kendine araç hızını yavaş yavaş geri düşürüyor ve 140'ı geçmiyor, yokuşlarda arabada performans kaybı oluyor. 3 4 ayrı ustaya gittim hiç biri sorunu çözemediler DPF tıkalı olmasından şüphelendik fakat farklı farklı cihazlara bağladık ekrandada cihazdada arıza vermiyor bu neden kaynaklı olabilir yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler..
Dizel araçlarda yüksek hızlarda performans düşük hızlara göre belirgin az olur fakat yokuşlarda vb clio 4 çekişten düşüyor sorunu yaşamaması gerekirdi. Turbo beslemede de var çünki. Özellikle yokuşlarda demenizden yola çıkarak turbo basınçı kontrol edildi mi
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hocam tekrardan merhaba, turbo basıncı kontrol edildi bir problem yok, şöyle söyliyim arabada aşırı derecede çekiş düşüklüğü yok,fakat arkadaşımdaki tamamen aynı model 1.5 90 beygir EDC ile aracımı karşılaştırdık yokuşta onun aracı 80 kmh giderken benim aracım 60 kmh anca ulaşmış oluyor, otobanda o 150 ile seyrederken ben 120 ye anca ulaşmış oluyorumonun aracı 190 civarlara kadar soluksuz ivmelenirken benim aracım 140 larda tıkanıyor ve hızını düşürmeye başlıyor başka neden kaynaklanabilir bu sorun cihaza bağladığımızda da hata vermiyor
O zaman bir basınç kaybı var mı kompresör kaçak testi yaptırabilirsiniz. Egzoz sistemi fleksible kameralar ile susturucular dahil (sadece filtreler değil) kontrol edilmesini öneririm.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.