Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yüksek Km Araca Hangi Yağ Kullanmalıyım. Audi A6 1998

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
418 Görüntüleme
(@hann1k1)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Audi A6 1.8t C5 300 bin KM 1998 model aracımı alalı 10 ay oluyor. Aldığım arkadaş bakımı yeni yaptırdım dedi. Ancak tam güvenebilir miyim bilmiyorum. O yüzden erkenden bakım yaptırmak istedim. Fakat fabrika önerisi 0-30, 5-30, 5-40 yağ onayları vermiş ve VW 504 - VW 507 standardı belirlemiş. Sorduğum usta arkadaşlar içindeki yağa bakmadan direkt 10-40 yağ kullanman lazım. onaylı standartların bir önemi yok dediler. Doğru mudur?

2. olarak yokuşlarda falan çıkarken devirden hafif düşünce arabadan şıkırtıyla karışık (bazen) üfürme gibi bir ses geliyor. Sebebi ne olabilir?

Teşekkürler şimdiden

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

turbo araçlarda emiş sesi normal sayılır. yağ seçimine gelecek olur isek km'ye bakınca 10w40 ideal gibi düşünülüyor tabi ama 0w30 da çok ince kaçar. tavsiyem 5w40 yada 10w40 olması yönünde efendim. ern ideali 5w40 ile başlayıp yağ eksiltme ses duman atma yapmazsa devam etmek, yaparsa 10w40 a geçmek olacaktır. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: