Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Egzozdan Gelen Yanık Yağ Kokusu, Aracı Sıkıştırınca Geliyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
334 Görüntüleme
(@birgaripfiesta)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhabalar,

2007 Model Ford Fiesta aracımda bir süredir yaşadığım bir sıkıntı var. Aracım rampa çıkarken devir düşerse (boğulursa) veya rampa aşağı motor freni ile inerken devir 3000 e yaklaşırsa ağır bir yanık yağ kokusu geliyor. Şehir içinde çok fazla sıkışma olmadığı için bir problem yok fakat uzun yollarda dağlık bir yerden gidiyorsam bu sorunla karşılaşıyorum. Koku geldikten sonra yağ kontrolü yaptığımda ise yağ çubuğunda eksilme görebiliyorum. (0.5 lt eksildiği durumlar oldu.)

Üfleme sesi gelen turbomu tamir ettirdikten sonra bu sorunu yaşamaya başladığım için turbodan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Fakat turboyu tekrar söktürüp gösterdiğimde onunla alakası olmadığını belirttiler. 

Sizce sorun ne ile alakalı olabilir?

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

genelde yağ kokusu egzozdan geliyorsa eşlik eden mavimsi beyaz duman da olur.

Bu durumun turbo ile alakası olabilir ama zaten kontrol ettirmişsiniz onu eliyoruz.

geri kalan ihtimaller. şöyle. 

• subap itici lastikleri zamanla aşınır ve piston üzerine yanma odasına yağ kaırır bu da yağ yakmaya neden olur
  • Piston segmanları zamanla yağı iyi sıyıramaz ve yanma odasına yağ girişi olur Bu da yağ yakmaya duman ve kokuya neden olur
  • Tabi conta sorusunu da yağın yağ kanallarından yanma odasına sızmasına ve eksiltmeye neden olur.
  • Bu 3 durum haricinde sıvı soğutmalı egr ve gibi ek nadir durumlardan da gerçekleşebiliyor

İncelenmeden direk şundandır diyemem efendim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: