Forum / Soru Cevap
Ustam kolay gelsin benim aracım 2005 Dacia Logan atmosferik 1.4 ve LPG de OMVL sıralı sistem. Sıfırın altında 5 derecelerde LPG'de aracı kullandığımda rölanti çok düşük seviyede kalıyor ve motor çalışırken hafif sarsıntı hissediyorum sanki araç gazı rahatlıkla yemiyor ve bazen vites boşta iken gazı kestiğimde motor stop edebiliyor. Benzinde ise rölanti çok düşmüyor ve sarsıntı oluşmuyor ve motor daha rahat çalışıyor sesi veriyor, soğuk havalarda bu farkın olması normal midir?
LPG'de Rolanti Düşüklüğü ve Sarsıntılı Çalışma sorunu sadece soğukta ve araç soğukken oluyor ise genelde biz lpg'ye geçiş ısısı ayarı ile kolayca çözülebiliyor. Geçiş ısısını 30 derece ve üstünü ayarlamanız durumunda sorun ortadan kalkacaktır İrfan Bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Ustam cevap için çok teşekkür ediyorum. Bir de ustam LPG'de 120 km/h geçtikten sonra biraz seyre devam ettiğimde bazen motor arıza lambası sürekli yanıp sönüyor ve hızı düşürsem bile gaz çekişi düşüyor motor patır patır ses vererek motor gazı yemekte zorlanıyor ve araç gitmekte zorlanıyor. Bu durumda benzine alarak aracı kullanıyorum benzinde bu problemi yaşamıyorum. Aracı en az bir gün çalıştırmayıp dinlendirdiğimde LPG'deki bu sorun geçiyor ancak tekrar bir süre LPG'de 120 km/h geçtikten sonra yine aynı sorunu yaşıyorum. Kış aylarında benim aracımın modelinde bunun yaşanması normal midir ustam?
işte bu normal değil, enjektör veya regilatör arızası durumunda bunu sık yaşarız. LPG bakımı ve kontrolü en son ne zaman yapıldı araçta, LPG filtre değişimi vs, bakım zamanı geldi ise lpg bakımı ve dediğim parçaların kontrolü yapıldıktan sonra iyi bir AFR ayarı yaptırmanızı öneririm. ama buradan dediklerimiz sadece tahmin. aracı görüp tecrübe edince sorunun net tespiti daha kolay olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Ustam 1 Aralık 2022'de tüp tankını değiştirdim o sırada LPG ustasına LPG filtresini degiştirttim. Gaz ayarı vb. yazılım ayarlamalarını yaptırdım. LPG ustası aracımın buji ateşleme kablosunun yan sanayi olduğundan elektriği düzgün iletmediğini bu yüzden gaz geçiş sıcaklık ayarını 35 derece yaptığını söyledi. Ben de sonrasında orijinal buji ateşleme kablosu satın alarak aracıma taktırdım bunun sonrasında LPG ustasına tekrar giderek tekrar LPG geçiş sıcaklığını ayarlattım. Usta gazlı aracın çalışmasını kontrol ettiğinde elektriğin düzgün iletildiğini söyledi fakat o esnada gazdaki bu problem araçta yoktu dediğim gibi 120 kilometre hızı geçtikten sonra belli bir süre sonrasında bu arızayı veriyor araç ustam. LPG bakımı olarak filtre değişimi ve gaz ayarı yaptırdım ve ayrıca tüp tankı değişimi yaptırdım. Aracımın LPG olarak başka bir bakımını yaptırmadım.