Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

[Çözüldü] Yağ Yakan Araca Hangi Motor Yağı Önerirsiniz

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Likes
1,633 Görüntüleme
(@fahria)
Aktif Üye
Katıldı: 7 ay önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

merhaba ustam bende 2004 golf.1.6 8v yeni almıştım alındıktan sonra bakımlarını yaptırdım kısaca geçensene yag bakımı sıvı bakımlarını ön takım yaptım ama şu son 2.3 aydır yağ yakıyor hiç böyle birsey yotu km 314.000 yağ yakan araca hangi motor yağı kullanmak gerekir . veya ne yapabilirim şimdiden teşekkür ederim hayırlı işler

Reklamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 2 sene önce
Gönderi: 1327

Merhabalar Fahri Bey, yağ yakan motora hangi yağ kullanılır önermeden önce araçta en son hangi numara yağ kullandığınızı da bilmem gerek ona göre inceliğini yükseltmenizi önereceğim. Örneğin 5/30 kullanıyorsanız onarıcı 10w40'a geçebilirsiniz., zaten 10 40 kullanıyor iseniz 10-50  vs gibi yağlar önerebilirim. Birtde yaşadığınız yeri de söylerseniz çok soğuk yada çok sıcak iklimlere göre de yağ önerilerimiz değişiyor çünki. Bu bilgilere göre Yağ Yakan Araca Hangi Motor Yağı en iyi olur önerebiliriz. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
(@fahria)
Aktif Üye
Katıldı: 7 ay önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  merhaba hocam Ankara 

Ustanın kullandığı yağ 10.40 motül ilk başlarda yağ yakma falan yoktu belirttiğim gibi son 2.3 aydır yakmaya başladı (motül, luquimoly, sncoil, Castrol yağ,mobil yağ,Shell yag) bu yağlardan hangisini kullaniyim veya katkı maddesimi katsam 

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 2 sene önce
Gönderi: 1327

katkıdan ziyade yağı kalınlaştırmak daha iyi olacaktır. 15/50 yada 10/60 deneyebilirsiniz. ama soğuk yerlerde yaşıyor iseniz 15/50 önermem soğukta aışkanlığı düşük, 10 w 60 a geçerseniz ısınınca şıkırtı olacak mı kontrol edip olmazsa rahatlıkla kullanılabilir 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
Paylaş: