Forum / Soru Cevap
Merhaba ustam nasilsin? Aracim 100km sonrasi otobanda saga ve sola cekiyor,rotta yaptirdim,usta balans yapmadi Normalde bi sikinti gozukmuyor,100km uzerine ciktigimda surekli saga ve sola geziyor,araci surerken tedirgin ediyor. Takozlar zrot amortisorler,viraj denge lastikleri yeni degisti,lastikle 20bin km yapmisimdir. Direksiyonda duz tutarken bosluk var,saga yada sola kavisli otobanda giderken daha sert ve problemsiz. Ozaman gezmiyor,duz giderken surekli toplamam gerekiyor.
Birde otobanda araclarin yaninda gecerken asiri savuruyor,sanirim direksiyon kutusunda bir problem var gibi. Daha onceden sol rot oynatirken kart kurt ediyordu sokuldugunde saglam oldugu cikti, kramayer milini yaglattim,yagsiz kalmis dediler,asinmis olursa bu yaparmi? Rotcuyami gitsem,yoksa servisemi bilgi verirsen sevinirim. Selamlar
Merhabalar efendim geçmiş bayramınızı kutlarım. teşekkürler siz nasılsınız. sorununuz Yüksek Hızda Araç Sağa Çekiyor yada sola çekiyor ise mazallah kazaya sebebiyet verir. bu tip sorunlarda balans çekme yapmaz titreme yapar balans olacağını sanmam, tek tarafa çekme değil her iki tarafa olması genelde geniş taban lastiklerde yada direksiyon kutusu arızasında (mil kaynaklı) görülür ama tecrübe etmeden de birşey demek güç. diğer konu olan savrulmayı anlayamadım nasıl bir savrulma daha detay verirseniz ona da cevap yazayım
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Sizinde gecmis bayraminiz mubarek olsun,
Cok sukur bende iyiyim sagolun.
Lastikler ve jantlar fabrika olculerindedir.
205/65/16 c michelin
Jantlar 16 orjinal mercedes
Aracim vito w639 kasa ,
1)Otobanda 110/120km hizda duz giderken hem saga hemde sola kayma yapiyor,surekli ufak ufak duzeltiyorum
2)diger seritteki araclarin yaninda gecerken diger arac sagimda ise benim aracimi sola dogru atiyor.kontrol biraz zor oluyor haliyle
Sanki tornete biniyormusum gibi teker direkisyon arasi bi sikinti var gibi
bahsettiğiniz durum direksiyon kremayer dişlisinde boşluk olduğunda olur. ilk fırsatta bir rot balans servisinde kremayer dişli boşluğuna bakılmasını isteyin. 5 dk'lık bir kontrol ve genelde 10-20 lira gibi ücretlere yapıyorlar
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
ok rotcuya gostereyim,eger asinmis ise kremayer dislisi tek degisebiliyormu? Yoksa direksiyon kutusuylami degisir?
2)Onceden yagci bakmisti,rotmili ses yapiyor dedi,sokunce dedi rot mili saglam, disli asinmis dedi,yagladi bide rot mili sokukken cekicle vurdu,basincli gres yag gibi birsey sikti,direksiyonu en saga ve sola cevirdim surekli, cekic vurmakla insallah yanlis yapmamistir.suan eskiye nazaran rahat donuyor ve topluyor ama bosluk var gibi ortada
zaten rot milinin bağlı olduğu dişli kremayer dişlisidir. genelde direksiyon kutuları tornacılar tarafından tamir edilebiliyor