Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yüksek Hızda Frene Basınca Ses Geliyor!!!

9 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
469 Görüntüleme
 onzy
(@onzy)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Ustam merhaba. benim 2019 model vw tiguan marka aracım var. henüz 26 bin km. aracımla 60 km/h ve üzeri yüksek hızlara çıktığımda frene basınca arka frenlerden güm güm güm ses geliyor. sanki vuruntu gibide tarif edebilirim. ben aracı sıfır aldım ve aldığımdan beri böyle. yetkili servise sordum normal dedi ama bence normal değil. sesi tarif etmek için şunu ekleyim. şehirler arası otobüslerde roterdarı çekince nasıl bariz bir ses varsa aynı öyle bir ses çıkıyor. sürtme yada ıslık sesi değil.

Bu ses neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar

sert fren anında mı normal frene dokununca mı ses geliyor

servis Disk ve balataları daha önce kontrol ettimi acaba

bu bilgilere göre cevap yazalım efendim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
 onzy
(@onzy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustam cevabin için teşekkürler. normal frene dokundugum anda frenlemeyi birakana kadar bu ses mevcut. Örnegin 120 km/h giderken frene basip 100 km/h hizada düşsem ayni, daha fazla yavaşlasamda ayni ses var. Sadece şehir içinde 30-40 km/h frene basınca bu sesi duymuyorum. Servise söyledim geçiştirdi normal dedi ama bence degil. Bu kadar kısa sürede balatalarda bitmez diye düşünüyorum. Uzman olarak yardımını bekliyorum ikametim ankara.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@onzy o zaman ön arka fren diskleri, fren balataları kontrol edilmesi gerek mutlaka bunlardan biridir. harici birşey çıkmaz zannetmiyorum

• fren balataları iyi sabitlenmediyse
  • fren disklerinde kanallaşma yamulma varsa
  • fren balatalarının kaliper ile disk arasına sıkışması varsa (fren bastığınızda balata disk arasına sıkışık vurma yapabiliyor)
  • fren balataları bittiyse

genelde bahsettiğiniz durumlarda bu sorunlardan birisi olur

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
 onzy
(@onzy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustam cevabın için teşekkürler. Bahsettigin sorunlardan insallah sabitleme yada sıkışma olmuş olsun insallah🙂 O zaman ozellikle arka frene baktirmam lazim ama nereye götürsem diye araştırıyorum. Ankarada bu konuda tavsiye edecegin yer olur mu?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Araç kaç Km'de iyi niyet garantiniz vs vardır belki o zaman yetkili servise. Eğer garanti bitti ise ona göre biryer soyleyeim.

Cevap VerAlıntı
 onzy
(@onzy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustam 2 yılı geçti. Ilk etapta yetkili servise götürmeyi düşünmüyorum. Eger iyi bir yer tavsiyen olursa çok memnun olurum. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Yönlendirme için m.serdar06@hotmail.com'a bir e posta atın tel no adres isim göndereyim aracınıza bir baksınlar. 

Cevap VerAlıntı
 onzy
(@onzy)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci teşekkurler. Mail attim.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: