Forum / Soru Cevap
Selamlar. Clio 2 aracımda direksiyonu sağa sola çevirdiğimde çıt çıt çıt diye sesler geliyor. İlk başta amortisör takozu diye şüphelendim ama sesler çıtırtı şeklinde ve alt taraftan geliyor. Aynı zamanda gördüğüm kadarı ile direksiyon körüğüde yırtılmış idi. Sorun ne olabilir acaba.
Merhabalar, Direksiyonu Çevirirken Çıt Sesi genelde direksiyon sargısından gelir. Sargı bozulmaya başladığında çıtırtı sesine neden olan. direksiyonun altından geliyorsa sesin nedeni bu, daha sety kütürtü tarzı sesler amortisör ve amortisör kulesi kaynaklı ama ince tiz çıtırtılar genelde direksiyon sargısı kaynaklıdır. Tabi net cevap için sesi kaydedip bize youtube videosu şeklinde vs ulaştırırsanız daha net cevap yazabiliriz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci teşekkürler lpg fitre değişimi yapan ustada direksiyon kutusundan geliyor ses demişti değişim yapınca kesilir motorcu ya göster demişti. Sanırım tamiri olmuyor komple rot kolları ile birlikte değişiyor
Biz sesi duymadan tahmin yapıyoruz tabi sesi duyunca daha net cevap verebiliriz. ama, kutudansa tamiri oluyor değişmeden, usta söküp tamir takımını alıp tornacıya erir onlar tamirini yapar geri takılır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci kaldırılmış bağlantı ustam tek başıma çekebildiğim video çıtırtı sesi geliyor bariz kaldırılmış bağlantı
bağlantı eklemeyi güvenlik nedeni ile kapattık spam yapılıyor çok. linki şöyle ekleyimn aşağıda örnek bırakıyorum (aralara boşluk atın) https:// www.youtube. com/ watch?v=Y4_g1nqU0_E
@onlinetamirci https:// www.youtube. com/ shorts/_5fGzxNxycE?feature=share
benim bahsettiğim çıt çıt bu değildi. evet kremayer dişli milinden geliyor gibi,