Selamun aleyküm abi Benim sorunum şu : mazda 323 93model sedan aracım var alt takım komple yenilendi en son ön 2 amortisör ve takozlarını değiştirdim bu işlemler olduktan sonra araç 3. 4. viteslerde düşük devirlerde (2000devir civarlarında ) ön taraf titreme yapıyor özellikle sağ ön taraf yani araç yüke bindiginde 2-3 saniye titreme yapıyor sonra düzeliyor . Ayrıca özellikle Sol'a doğru virajlara giridimde aynı devirlerde gaza basarak aracın sağ ön tarafı titreme yapıyor. Ustama bu konuyu sordugumda ilk olarak dediki sağ aks lalesinden (uzun Aks) yapıyor dedi aks'ın içini dolgu yaptıralım düzelir dedi . Aks'ı tamir yaptırdı sorun düzelmedi. Tekrar usta gittim sorunun düzelmediğini söyledim . Amortisörlerin takınca araç biraz yükseldi o yüzden yapabilir dedi biraz kullan amortisör iyice otursun düzelebilir dedi bu konu hakkında yardımcı olabilirmisin şimdiden çok teşekkür ederim
Not : Alt Takımı 1 sene önce bakım yaptırdım (aks kafaları viraj cubukları vs vs aklıma gelmiyor ) ama amortisörleri değiştirmemiştim param yetmedigi için (1 hafta öncede ön 2 amartisör ve takozları değiştirdim) şuan alt takımda tık ses yok ama yukarda belirtigim gibi titreme var .
benimde ilk okuduğumda aks olarak düşündüm. Genelde bu sorun aks boşluğunda olur. Ama akslar kontrol edildi ise amortisörler ve takozları yeni ise iç dış kamber ve toe ayarlarına bakılması daha sağlıklı olur. Elinize bir metre alıp ön ve arka teker göbekleri arasındaki mesafeyi ölçün, sağ ve sol aynı mı bir kontrol edin. bundan da değilse ayna mahrıtiye kadar gider iş tek tek kontrol edilmesi gerek
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.