Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Geri Geri Giderken Gelen Tıkırtı Sesi

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
5 Reactions
991 Görüntüleme
(@arifbsrn)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 10
Konuyu Başlatan  

Merhaba arkadaşlar. Aranıza Ankara'dan 2000model Peugeot 206 1.4 ov ile katılıyorum. Uzun süredir Youtube Online Tamirci kanalındaki birbirinden değerli videolarla bizleri bilgilendiren ekibe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şu şekilde bir problemim var ve fikirlerinizi almak isterim:

Özellikle sabahları otoparktan geri geri çıkarken duymaya başladığım bir ses. Geri geri gelirken direksiyonu sağ veya sol yaparak çıkarken ön alttan tak tak tak diye ses geliyor. (buna bağlı olarak direksiyoda çok ufak titriyor) (direksiyonu çevirirken değil, direksiyonu çevirip geri giderken) iç-dış aks'tan mı - porya bilyasından mı bir türlü anlayamadım. aracın altından körüklere vs baktım, hepsi sağlam. etrafı yağlama gibi bişeylerde olmamış. aklımı karıştıran bu ses özellikle sabah soğukta oluyor. gün içinde herhangi bir ses yok. bu konuda fikirleriniz, yorumlarınız neler. şimdiden teşekkürler.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Arif Bey, Hoşgeldiniz, Geri giderken gelen ses direksişyon hareketi ile de bağlantılı olduğundan aks sorunu gibi düşündürdü. Dururken olsa kulelerden yapar, Ama sağa sola direksiyonu çevirip hareket ettiğinizde araç hızı ile paralel şekilde tekrarlayan tıkırtılarda (sesi duymadan da birşey demek zor gerçi ama) aks kafası bozuldupunda yada yağsız kaldığında bu durumu görürüz. Poryadan olsa sürekli çıt çıt sesi yada uğultu görülür. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

arifbsrn reacted
Cevap VerAlıntı
(@arifbsrn)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci geri dönüşünüz için çok teşekkürler hocam. peki, akstan olup olmadığını tam olarak nasıl test edebilirimi. birde bugün sabah sağ aks kulesinin orda bir yamukluk dikkatimi çekti (yaklaşık 1 ay önce sağ amortisörü değiştirtmiştim - onu takarken bi sıkıntı olmuş olabilir mi) resmini çekmeyi unuttum, ama internette benzer bir resimle örnek göstereyim istedim.

sizce bununla alakalı bir sorun olabilir mi? BENZER RESİM LİNKİNİ AŞAĞI EKLEDİM (  /  'lardan sonra 1 boşluk var) https:// i.hizliresim.com/ 77c1e2c.jpg

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

O normal Arif bey, amortisör düz değil öne doğru açılıdır (direksiyon kendi kendine toplaması bu sayede olur) o yüzden kule de hafif yamuk olacaktır. Aks sorununu tekeri kaldırıp bir sağı bitr solu ayrı ayrı hafif  viteste rölantide çevirin sesi kontrol edin. Gaz vermeyin aks'a zarar verebilir bu arada fotoyu da ekledim konuya 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

arifbsrn reacted
Cevap VerAlıntı
(@arifbsrn)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci deneyeceğim hafta sonu 😊

bugün körüklere yine baktım, sağ körükle ufak bir delik varmış. körüğü sıkınca belli etti kendini. kelepçesini söküp icine baktım yağ eksiltmemiş gibi. ayrıca içine su da almamış. ben yinede içine gres ekleyip güzelce kapattım. bakalım farklı birşeyler olacak mı.

amortisör kulesinin orası çok takıldı aklıma hocam. sol taraf belli bir düzlükte iken, bu sağ tarafın yamuk gibi durmasi çok garibine gitti.

tekerlek ile çamurluk arasını parmak hesabı kontrol ettim sanki sağ taraf (kulenin yamuk göründüğü yer) 1 parmak (belki yarım parmak) daha yukarda gibi geldi. iyice paronayak oldu gibi 😂😊ayrıca desteğin için tekrar tekrar teşekkürler hocam, iyi ki varsınız.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

sağolun teşekkürler sizler de iyiki varsınız. ölçüme de gleince yanlış yerden ölçmeyin. yanıltabilir. ön tekerin orta göbeğinden arka tekerin orta göbeğinin arasını ölçün. iki yan da eşit olması gerek. bu en doğru sonucu verir. çamurluktan ölçmek yanıltabilir. msesela çamurluk ayarsızdır sizi yanıltır. vb..

arifbsrn reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: