Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Çukura Girince Küt Sesi (Vito)

9 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
484 Görüntüleme
(@behemoth)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 8
Konuyu Başlatan  

Merhaba ustam,nasilsiniz? Bende vito 2006 model var,onceden cukura girmistim,sag amortisorden lok lok hafif ses geliyordu ama rahatsiz etmiyordu,araba bakimli olsun diye yeni amortisor(sachs),amortisor takoz(lemforder),zrotlari cift olarak degistirdim,bu islemden sonra araba ani cukura dususlerde ve ani yamali yukseklik yollarda kut kut one cam ve konsola ses yapmaya basladi,baska monroe amortisor aldim,onu taktirdim,biraz daha yumusak amortisor ama gene duzelmedi,baska servise gittim viraj demiri sag tarafi egilmis dediler degistirdim ama gene duzelmedi,arabada ustteki ilk degistirdigim parcalardan hemen sonra test ettigim andan itibaren hala devam eden bu problem var,2-3 tane ustaya gosterdim,yuk arabasi diyende oldu,konfor olmaz otomobil gibi diyende,ama orjinal parcalari varken bu problemler yoktu hic,arabami seviyodum,ama cok sogudum,kendim bir cozum bulamiyorum,darbe aldiginda kut kut on konsola ve cama vuruyor,bana bir tavsiye verirsen sevinirim.Selamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar, teşekkürler, Orjinale göre serlik ve konfor markaan markaya hafif değişiklikler gösterir tabi ama sadece amortisör değil takoz'a da odaklanmak gerek, vitolarda amortisörler gazlı olduğu için genelde yağlılar kadar markadan markaya uç farklar olmaz hafif farklar olur, ayrıca  test ve tecrübe etmeden birşey demek zor tabi, ama eğer sorun devam ederse yetkili servis getirtebiliyor mu orjinal bir sorun (düşük ihtimal) ayrıca eğer

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@behemoth)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Sanki amortisorun saseye bagli noktalarinda kut kut diye vuruyor.esnemiyormus gibi Problemi amortisor sachs yerli uretim beyaz etiketli ve takoz ve zrot mu degistirdikten sonra yasadim, Monroe amortisor aldim,zrot ve amortisor takozlarinimi degistirsem? Yada sirasiyla ne yapmaliyim? Lifte kaldirdiklarina lastikler asagi salinimdan dolayi boslugu farketmiyor bence,yetkili servisemi gotureyim bu sefer karar veremedim.

Ozel serviste burclara vs bakmalarini hep soyledim.problem gorseler soylerlerdi sanirim. Sizin fikrinize ihtiyacim var.baska arkadaslarimda kullandi.onlarda ayni problemi gordu.ama ozel servisle bir cozum bulamadim. Motor takozlarini degistirdim.sanziman kasnagini baski balata volant bile degistiBunun gibi yollarda vuruyor.yuksek veya dusuk yollarda

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

linki boşluklu atabilir misiniz mesela https :// onlinetamirci.net/community gibi. link eklemek forumda kısıtlı o yüzden

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@behemoth)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Sunun gibi otoyollarda 80 le giderken kut diye vuruyor.

Ornek anca benzer bu resmi bulabildim.

https://ibb.co/g4Vn3zS

Cevap VerAlıntı
(@behemoth)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Acaba yeni amortisor vs takilinca daha sert oldugundan diger salincak burclari vs den yapabilirmi? Yada takilan parcadan kaynaklimidir? Ne yapabilirim,fikir verirseniz sevinirim. arac liftteyken agirlik asagiya dogru  salinim oldugundan anlamiyor olabilirlermi? Lok lok diye bir ses yok,kut diye vuruyor,esnemiyor gibi yada amortisorun pistonu dibine kadar gelmis saseye vuruyor gibi oluyor.umarim anlatabilmisimdir. İs yeriniz nerede nasil ulasabilirim

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

bakmadan birşeyu demek zor tabi ama amortisör kulesi daha olası gibi. Ankara efendim.

Cevap VerAlıntı
(@behemoth)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci anladim ustam bende istanbuldayim, takoz lemforder,sahtesi vs boyle bir olumsuzluk yaparmi? En son 2 amortisor taktigimizda bilyalarida yaglatip taktirmistim,zrotlar model yanlis vs olabilirmi,kisa yada uzun,en iyisi bu parcalari degistirmek diye dusunuyorum.nerde basladi problem oraya donmek lazim. Cok tesekkurler ustam hayirli ramazanlar

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

siz yine parça değişimine gitmeden önce amortisör takoz ve bilyalarına bir baktırın, boşuna z rot vs değişmiş olmasın

Cevap VerAlıntı
Paylaş: