Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yol tutuşunun hayati şekilde bozulması.

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
268 Görüntüleme
Esat
 Esat
(@esat)
Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 9
Konuyu Başlatan  

Öncelikle herkesin geçmiş Kurban bayramını kutluyorum. Bir gün rastgele aracın altına eğildiğimde, sol arka taraf fren halatının klipsinin kopmuş olduğunu fark ettim. Sarktığı için bir yere takılmasın diye sanayiye gidip ustaya klipsle bağlatmak istedim. Ustanın 13 14 yaşlarındaki çırağı krikoyu sol arka denge kolundan vurmuş. Son anda fark ettim ama iş işten geçti. Şuan aracım sola virajlarda özellikle yolun dalgalı, yani çöküntülü kısımlarında bir anlık kayar gibi oluyor. Sonra hemen tutunuyor yola. Aşırı derece kontrol kaybı hissi yaşatıyor, ki his değil kayma yapıyor 100 110km üzeri hızlarda. Birde yolda büz geçirilen yerlerde asfaltla doldurulan tümsek veya o kısmı çökmüş yerlerden geçerken, yolun lakalı kısımlarında saliselik kayma hissi veriyor. 110km üstü hızlarda araç o kadar güvensizki. Birde biraz sert frenlemede araç yolda gezme gibi bir şey yapıyor. Bunların hepsi 100km üzeri süratlerde oluyor. Düz yolda giderken bir sorun yok. Sağa sola çekme falan yok. Sorun viraj ve bozuk yerlerde oluyor. Görseli paylaşıyorum. Sol denge kolları ve sağlam olan sağ denge kollarını. Arka sol tekerde gözle görülür yamukluk kamber kaster görülmüyor. Aracım Alfa Romeo 156. Bilirsiniz ki Alfaların yol tutuşu muazzam derecede iyidir. Burdaki yamukluk aracın bu denli kontrol kaybettirmesime yol açar mı? Yani sadece ordaki bir yamukluk bu denli kontrolsüzlük yaşatır mı? Önler çift salıncak, arkalar her 2 tarafta uzun ve kısa 2şer denge kollu bağımsız süspansiyon aracım. Teşekkür ederim.

Devir ve adrenalin doğru orantılı, hız ve yaşam ters orantılıdır.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Esat bey, Hayırlı bayramlar dilerim. Öncelikle kayma hissi arka takımda boşluk varsa olur. Yamulma varsa çekme görürüz genelde. Denge koluna gelen baskı nedeni ile alt burçlarda vs boşluk bir alan açmış olabilir bu da anlık tekerin sağa sola yaslandığında kayma hissine neden olur. Aslında bu dediğiniz torsiyonlu araaçlarda sık görülür. Torsiyon bilyaları bozulunca boşluk olur ve sadece virajlarda özellikle hafif kasis vs de varsa arkanın atma hissi görülür. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: