Forum / Soru Cevap
Selamlar , 2012 1.2 tdi bluemotion vw polo aracım var , hava sıcaklığı en az 4 dereceye düştüğünde sabah aracımda Mars var fakat motoru çalıştırmıyor , takviye yada akuyu iki saat şarja takınca çalışıyor sonra gun içinde sorunsuz çalışmaya devam ediyor , akuyu , kızdırma bujilerini vs kontrol ettirdim hepsi sıkıntısız , bilgisayara bağlandı hata kodu çıkarmıyor arac , sadece bunu soguk havada yapıyor hava biraz ısınınca çalışabiliyor , destek olarak cevaplayabilecek varsa çok memnun kalırım , saygılar .
Merhabalar. Öncelikle aküden en fazla voltaj çeken parça marş dinamosu, aküler de hava soğudukça voltaj akımında azalma görülür.
soğuk havalarda marş dönse bile aracı çalıştıracak devirde olmazsa ya zor çalışır ya da çalışmaz. Dizel benzinli fark etmez
Sorun akü gibi. ilk fırsatta akü voltaj ölçümü yaptırın.
12,5 normal sınırıdır 13,5 ve üzeri çok iyidir
start stop varsa 14 üzeri olması iyi kabul edilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci akuyu ölçtüklerinde 12 -14 arası çıktı diye hatırlıyorum yanı en azından elektrikçi akünün durumu iyi baya dedi , havalar ısındığı icin suan problemsiz çalışıyor elektrikten başka da bi sorun görünmüyor gibi ama üç usta gezdim hiçbiri sorun tam olarak bu diyemedi
@onlinetamirci akuyu ölçtüklerinde 12 -14 arası çıktı diye hatırlıyorum yanı en azından elektrikçi akünün durumu iyi baya dedi , havalar ısındığı icin suan problemsiz çalışıyor elektrikten başka da bi sorun görünmüyor gibi ama üç usta gezdim hiçbiri sorun tam olarak bu diyemedi
Aracı görmeden bir akü kontrol yapmadan birşey demek zor
ama anlattıklarınız tipik akü zayıf belirtileri. akü iyi ama sabaha kadar voltajı azaltan bir kaçak olup olmadığına da bakılabilir. Akü kaçak testi yaptırın birde
bir elektrik kontrol kalemi ile siz de yapabilirsiniz. Kanalda nasıl yapıldığını anlattığımız video mevcut. göz atmanızı tavsiye ederim. aşağıda link bırakıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=IMarlyzZTGI
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci peki son olarak , yakıt pompası yada yakıtla alakalı bi sıkıntı olma durumu var midir ? Naçizane ben öyle bisey olsa sıcak soguk hava seçmez sürekli yapar diye düşünüyorum, çünkü geçtiğimiz günlerde sabah çalışmadı diye bıraktım arabayı gun içinde hava güzeldi ogleden sonra geldiğimde tek marşta çalıştı motor bundan kaynaklı yakıt pompası ihtimalini kafamdan silmek istiyorum doğru mudur ? 😅
@onlinetamirci peki son olarak , yakıt pompası yada yakıtla alakalı bi sıkıntı olma durumu var midir ? Naçizane ben öyle bisey olsa sıcak soguk hava seçmez sürekli yapar diye düşünüyorum, çünkü geçtiğimiz günlerde sabah çalışmadı diye bıraktım arabayı gun içinde hava güzeldi ogleden sonra geldiğimde tek marşta çalıştı motor bundan kaynaklı yakıt pompası ihtimalini kafamdan silmek istiyorum doğru mudur ? 😅
onun da testi basit.
aracı rampa aşşağı park edin. ertesi sabah çalışmasına bakın
sonra ertesi akşam rampa yukarı park edin. çalışmasına bakın
pompada basınç düşerse özellikle rampa yukarı araç çalışmaz. zor çalışır
rampa aşşağı ise kolay çalışır
sağlam bir pompada rampa aşşağı yukarı fark etmez. normal çalışır
@onlinetamirci çok teşekkür ederim deneyip yorumu paylaşacağım