Forum / Soru Cevap
Selamlar iyi akşamlar,
Öncelikle böyle bir web sayfası hazırladığınız için çok teşekkürler. Kısa sürede çok sayıda üye olacağını umuyorum.
Aracım 99 model Renault Laguna RXT. ABS lambası kontak açınca bazen sönüyor 8-10 MT. Hareket edince tekrar yanıyor ve tabi devre dışı kalıyor. Renault Clip cihazı ile bakıldı. Arıza kaydı olarak "ABS pompa elektrik devresi" veriyor. ABS pompanın soketini söküp 12 v verince pompa çalışıyor. Uzun süredir ABS arıza lambası yanıyor ve temmuz ayında vize var.
Tekerlek ABS sensörlerini de temizledim. Gözü karartıp ABS yi komple söküp içini açmak gibi bir çılgınlık da aklımdan geçiyor, belki soket oksitlenmesi de olabilir ama
Sizce ne yapmalı.
Selamlar Teşekkürler,
2 gün önce açtık ama sağolun abonelerimizin ilgisinden bende çok memnun kaldım tekrar teşekkürler
ama sanırım zaten arızayı bulmuşsunuz. pompada sorun yok gibi anlattıklarınıza göre, tesiatta elektrik kalemi ile akım kontrolü yaptınız mı
tesisatta zamanla oksitlenme kopma akımı engelleyen bir durum oluşuyor olabilir.
bu arada abs hız sensörlerini söküp temizlemeye felan uğralşmayın zaten obd sizi arızalı kısmı söylüyor tesisata yoğunlaşın
pompadan olmasından daha iyidir. daha ekonomik olur
bazı nadir durumlarda motor kontrol ünitesi yazılımında sorun olabilir akımı göndermiyor
ya tesisat ya ECU çıkabilir anlattıklarınıza dayanarak
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.