Forum / Soru Cevap
Merhabalar , 2000 model pejo 206 sahibiyim aracım son 1 aydır bi gün marş alıp çalışırken başka bi gün marş almasına rağmen çalışmıyor çalıştığı günler sorunsuz defalarca stop etsemde tek marşta almaya devam ediyor ve bunu son 1 ayda sürekli yaşadım bi gün çalışıyor bi gün çalışmıyor sorunu ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.
Merhabalar, Peugeot 206 Marş Basıyor Ama Çalışmıyor ise bazı bilgileri öğrenmek gerek. Öncelikle araç dizel mi, benzinli mi, benzinli ise lpg'de var mı, çalışmadığı zamanlarda vurdurma ile mi çalıştırıyorsunuz takviye vs denedini mi, biraz daha detay bilgi verirseniz daha detaylı bir cevap yazayım
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Aynı sorun bende de mevcut , önce araba bir kaç hafta bu şekilde arıza gösterdi , arıza yapınca kutup başını söktüm, yarım saat bekleyip taktım sonra sorunsuz çalıştı , bu esnada yaptığım ölçümlerde yakıt motoruna enerjji gelmediğini gördüm, sigortayı kontrol ettim sigortanın iki ucunda da enerji yoktu . Neyse bu arızayı kutup başı ile çözüyordum ancak bu gün araba seyir halinde 30-40 km ile giderken bir anda stop etti ve ne yaptıysam çalışmıyor , yakıt motoruna dışardan 12v enerji verince yakıt motoru çalışıyor , sigortaya aküden kablo atıp direk enerji verince yakıt motoru yine çalışıyor ancak araç yine marş almıyor. Darbe sensörü dediler ancak arızam onda da değil çünkü darbe sensörü hiç bier yerde yok. İnternette yazan yerlerin hepsine baktım yok, lütfen yardımcı olun , bir ilçedeyim elektrikçi de yok arabam kaldı.
Araba sadece benzinli , lpg yok yani benzin rolesi ile ilgili bir problem de değil.
Bu durumda araçta ateşleme var mı peki, marşa basarken bobin sökülüp ateşleme olup olmadığına bakın. yakıt geliyorsa eğer ateşleme gelmiyordur bir ihtimal. immo sistemi anahtar içindeki çipin arızası gibi nedenler de olasılıklar arasında
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.