Forum / Soru Cevap
Merhaba kolay gelsin
Aracım 2015 Ducato 2 gündür ekranda immobilizer arıza lambası yaniyor ve araç çalışmıyor yedek anahtar ile denediğimde de herhangi bir değişiklik yok araç yine çalışmıyor
birkaç denemeden sonra araç çalışıyor daha sonra sürüş esnasında araç birden gaz kesiyor ESC ve hill holder hatası veriyor bu aşamadan itibaren bazen 3-5 sn içinde araç tekrar gaz yiyor ESC ve hillholder devre dışı şekilde sürüşe devam ediliyor bazen de araç gaz kestiginde yavaşsam ve aracı boşa almak zorunda kalırsam stop ediyor gostergede immobilizer arıza lambası yanıyor kontağı kapatıp açtığımda ESC ve hillholder arızaları sönmüş ama immobilizer arıza lambası hala yanıyor ve araç çalışmıyor yine birkaç denemeden sonra araç çalışıyor dediğim gibi her iki anahtarla da (hem asıl hem yedek anahtar) aynı sorunu yapıyor sorun anahtardan değil gibi gözüküyor önce neyi kontrol ettirmemi onerirsiniz
Teşekkürler...
Merhabalar,
öncelikle sistem anahtar içindeki çip ve kontak arkası alıcı şeklinde çalışır. Bazı durumlarda özellikle anahtarı düşürme vs gibi durumlarda çip çıkar yerinden oynar vs immobilizer arızası verir araç çalışmaz.
ama sizdeki sorun iç alıcıda gibi duruyor çünki bir çalışıp bir çalışmaması, seyir halinde arızaya geçmesi buna işaret gibi.
ama her ihtimale karşı anahtarı açıp içindeki çip'in konumunu ve yerini kontrol edin. zaten çipin yeri içeride bellidir hazne şeklinde.
sorun devam ederse obd cihazı ile tanılama yapmak gerekecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hocam Selamün aleyküm çok güzel anlatıyorsunuz. Benim Hyundai Accent admira 2005 var sıralı sistem atıker LPG var. Lpg göstergesine bazen ışık gelmiyordu. Işık gelmeyincede araba marş basmasına rağmen çalışmıyor. Ne benzine geçiyor nede gaz. Araç hiçbir şekilde çalışmıyor. 3 4 defa kontak aç kapa yapınca elektrik geliyor. Ve araba çalışıyordu. Elektrikçiue gittim araba çalışıkken gösterge çalışıyor gazcıya git dedi. Gazcıya gittim gösterge sağlam tamircide krank sensörü değiştir dedi. Onu değiştirdim araba eve park ettim araba çalışmadı. Şimdi gösterdiğiniz şekilde beyin sıfırlama yaptım. Göstergeye ışıklar geldi araba çalıştı Gelip park ettim yine göstergeye ışık gelmedi ve araba çalışmadı. Araştırdım hep böyle şikayetler olmuş ama kimse çözümünü bulamamış. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
@onlinetamirci Hocam Selamün aleyküm çok güzel anlatıyorsunuz. Benim Hyundai Accent admira 2005 var sıralı sistem atıker LPG var. Lpg göstergesine bazen ışık gelmiyordu. Işık gelmeyincede araba marş basmasına rağmen çalışmıyor. Ne benzine geçiyor nede gaz. Araç hiçbir şekilde çalışmıyor. 3 4 defa kontak aç kapa yapınca elektrik geliyor. Ve araba çalışıyordu. Elektrikçiue gittim araba çalışıkken gösterge çalışıyor gazcıya git dedi. Gazcıya gittim gösterge sağlam tamircide krank sensörü değiştir dedi. Onu değiştirdim araba eve park ettim araba çalışmadı. Şimdi gösterdiğiniz şekilde beyin sıfırlama yaptım. Göstergeye ışıklar geldi araba çalıştı Gelip park ettim yine göstergeye ışık gelmedi ve araba çalışmadı. Araştırdım hep böyle şikayetler olmuş ama kimse çözümünü bulamamış. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.