Forum / Soru Cevap
Sevgili ustam c3 1.4 benzin aracım var aldığımdan beri benzinde kullandım son zamlardan sonra iki aydır LPG'de kullanıyorum lpgye geçtim geçeli benzin göstergesi yoldayken biraz düşüyor aradan biraz zaman geçiyor tekrar aracı çalıştırıyorum gösterge yükseliyor ben benzinle binmeye devam etsem eskisi gibi göstergem yine doğruyu gösterir bana değilmi bozulma gibi bir şey olmaz demi ?
Merhabalar Durmuş bey,
PSA grubu araçlarda sıkça yaşanan bir durum. Araç lpg'de kullanılırken benzin göstergesinin azalması durumunun nedeni şudur. Araç yazılımı lpg'ye göre olmadığı için araç km yaptıkça benzinin hiç azalmaması ECU tarafından hata olarak görülür ve şamandıranın arızalı olması ihtimaline karşı araç sürücüsünün yolda kalmaması için ECU yapılan km'ye göre benzin ibresini aşşağı çeker.
Belli sürelerde resetlenir ve doğru ibre görünür. Bu gibi durumlarda da akla lpg de benzin tüketimi oluyor gibi düşünülebiliyor
Bunun çözümü bir PSA modülü ile yapılıyor. Bunun bir videosu vardı aşağıda link bırakıyorum ona bir göz atabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=Ejfjt6h3tTw
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci çok teşekkür ederim kaliteli bilginin adresi @onlinetanirci 🔥
@onlinetamirci çok teşekkür ederim kaliteli bilginin adresi @onlinetanirci 🔥
Teşekkürler Durmuş bey, sağlıklı günler dilerim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.