Forum / Soru Cevap
Megane 1.5 dcı Dizel 2005 model aracım sabahları ilk marşı biraz uzun alıyor, Araba ilk marşta çalışmıyor ikinci marşta çalışıyor . Mazot geri kaçırıyordu elcik değiştiler ve valf(sibop) taktılar geri kaçırma bitti yine de ilk marşta almıyor. Sıcak havalarda böyle bir sıkıntı yoktu geçen senede kışın da böyle bir sıkıntı yoktu. Kızdırma bujilerinden ikisi patlaktı onları da değiştirdim problem devam ediyor. Aracı bilgisayara bağladığımızda motor ısısını yüksek gösteriyordu termostatın üstündeki hararet müşüründendir dedi onu termostadla yeni değiştirmiştik 3 ay önce ... Yine de değiştirdim problem devam ediyor bu konu da tavsiyeniz var mı ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim?
- Not: Gün içerisinde çalışmalarda sıkıntı yok.
- Not: Araçta rölanti dalgalanması yok.
- Not: Hararet normal.
- Not: Başka Bir problemi yok aracın.
Merhabalar Alp Bey, Öncelikle Dizel Araba ilk marşta çalışmıyor ikinci marşta çalışıyor ise ilk akla gelen pompa yada tıkalı filtre sorunu olabileceğidir. Bunun için yakıt filtresi değişimini en son ne zaman yaptınız bu bilgi de gerekli, birde sabah hiç marşa basmadan elciği pompalayarak marş yapmayı denediniz mi, eğer bu şekilde çalışır ise pompa yada filtre tıkanıklığı ihtimali daha da güçlenecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Teşekkür Ederim cevabınız için. Evet önceden sabah elcikle pompaladım sıkıntı devam etti. Zaten elcikle basınca çok fazla bir hareketlenme olmadı yakıt hortumlarda doluydu. Birde filtreyi 4-5 ay önce değiştim
takılan filtre orjinaldi. Birde yakıtı sabit temiz bir yerden alıyorum.
genelde şundandır diyeceğimiz birçok şey değişmiş, ısıtma bujileri vs dahil, peki marşa bastığınızda marş hızı zayıf gibi bir algı oluyor mu, bazı durumlarda akü zayıfladığın marş hızı düşer bu da kış aylarında genelde ortaya çıkar. bir de bu ihtimali değerlendirmek gerek
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hocam aküyü de eylül ayında değişmiştim ; marşa basınca sıkıntı olmuyor dalgalanma kesilme vb. olmuyor yine de birkaç gün önce onu da ölçtürdüm sıkıntı yoktu...Beyinden kaynaklı mı sizce ?
beyin kaynaklı durumlarda mesela soğukken gerekli enjeksiyon sürelerini sağlamaması vs gibi ecu sorunlarında soğukken zor çalılşır sıcakken çalışmaz vb. ama sizinki sadece soğuk havada oluyor motor soğukken ilk öarşta olmuyordu anladığım kadarı ile