Forum / Soru Cevap
2003 model palio 1.2 8v aracım var. Hem gazda hem benzinde seyir halindeyken tekliyor. Sabahları çalışmada sorun yok. Teklemeden sonra eğer ışıklardaysam araç stop ediyor. Tekrar çalıştırıyorum çalıştırmada sorun yok. Rölanti dalgalanmasını fark edip ara gazı verirsem stop etmiyor. Yapılan işlemler; gaz kelebeği temizlendi, buji ve kabloları değişti, ateşleme bobinlerinden birisi patlaktı değişti, ateşleme bobini elektrik soketleri yenilendi. Gaz sisteminin motor ile beyin arasındaki kablolar kesildi sigortası çıkarıldı. Araç sadece benzinde çalışıyor. Soketler yenilendikten sonra 2 ay tekleme olmadı sonra tekleme yine başladı. Soketleri değiştiren ustaya gittik çıkartıp baktı sıvı teması yok dedi bunun sorunu mekanik dedi. Bir başka ustaya gösterdi benzin pompası ve enjeksiyon temizliği dedi. Açıkçası inanmadığım herhangi bir işlem yaptırmadım.
Motorun üzerinden geçen kablo demetini kastırdığımız zaman rölanti dalgalanması başlıyor bir müddet sonra araç stop ediyor.
Fiat servisine götürdüm her hangi bir cihaza bağlanmadan yapılan işlemleri anlattım elektrik tesisatı ile ilgili dedi. Bu tip arızaları bulmak zordur aracın uzun süre serviste kalabilir dedi.
Kesin çözüm hala bulunamadı herkes deneme yanılma yöntemi ile ilerlemek istiyor ve masraf gittikçe artıyor. Sizin bu konuda ki öneriniz nedir.?
Merhabalar Öncelikle Geçmiş Olsun,
Bu tip sorular birçok nedenden olabilir. Ama tekleme var ateşleme sisteminde sorun yoksa, kontrol ettirdiğiniz yerleri eleyerek söylüyorum
Sente ayarı, subaplarda sorun olduğunda tekleme stop etme yapar, bakıldı mı daha önce hatırlıyor musunuz Aslıhan hanım
Ayrıca araçta lpg'de var, lpg tesisatı aracın emme manifoltuna açılan deliklerle bağlanır. Bu kısımlardan bir kaçak yada hava alan kısım olursa söylediğiniz belirtiler ortaya çıkabilir. o kısımlara da bakılabilir.
Tesisatta sorun olup olmadığını şimdiye kadar anlarlardı diye düşünüyorum o kadar işlem yapmışlar soketleri yenilemişler. Yetklili servis tesisat demiş ama anladığım kadarı ile tesisata daha önceki ustalar bir el atmışlar ve sorun görmemişler demekki. gördükleri kısımları da ynilemişler.
pompaya gelecek olur isek pompa olsa araç çalışmada da zorlanır. pompa olacağını sanmam
enjektör olabilir ama lpg'de de aynı sorun varsa enjektörleri de elememiz gerekir. araçta lpg'de var eğer benzin enjektörü olsa lpg'de sorunsuz çalılması gerekirdi.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Sentesinde sorun olsa dalgalanma sürekli olurdu diye düşünüyorum
sentete sorun olsa sadece dalgalanma değil çekmeme, rampada bayılma, egzoz patlama gibi ek birçok belirti de olması gerek
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.