Forum / Soru Cevap
Polo 2020 Manuel aracım var. Arada şöyle bir sorun yaşıyorum: Özellikle şehir içi tarfikte fazlaca dur kalk yaptığım bir anda, yani hem ben hem araç zorlandığı herhangi bir anda 5 arıza ışığı birden yanıyor, ard arda arıza ikazları veriyor, kaçıncı viteste olduğunu gösteren gösterge devre dışı kalıyor, park yardımı ve sensörler çalışmıyor, direksiyon sertleşiyor... Aracı durdurup bekledikten sonra çalıştırınca bunların hepsi kayboluyor, normale dönmüş oluyor. Şimdilik bir ihtimal diye hidrolik yağı eksiği giderildi ama iki gün sonra yine aynısını yaşadım. Bu arıza bazen 6 ay boyunca hiç olmuyor, bazen haftada iki kez oluyor. Ama dediğim gibi daha çok şehir içi yoğun dur kalk filan yapınca. Arıza sürekli ortada olmadığı için de bir yere götürüp tespit ettiremedim. Nitekim bugüne kadar bir şey bulamadılar. Elektronik gibi göründüğü için soruyu buraya açtım.
Merhabalar Cengiz Bey, Buna benzer birkaç sorun yaşayıp çözdüğümüz olmuştu. Bir aracımızda da seyir halkinde göstergeler gidiyor teyp gidiyor arıza lambaları yanıyor vs sonra düzeliyor ara ara yapıyordu sizin duruma benzer şekilde. Araca birçok şey yapmışlar en son motor tesisatı elden geçecek demişler. Baktığımızda araç şarj dinamosu çok yüksek voltaj gönderiyor o yüzden sorunlar oluşuyor oldugunu bulmuşuk. Bir başka örnekte ise yine bu tarz bir arıza ile gelen araçta otomatik cam kaldırma modülü şase yaptırıp sistemi bozuyordu. Kısacası detay kontrol gerek, direksiyon kutusu yağı vs bunlardan olacağını çok sanmam
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Benim de aklıma start-stop mekanizması geldi geçen gün. Hep açık olduğu halde bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Onda bir sorun var da, çok dur-kalk yapınca hepten sistemi mi etkiliyor acaba? Arıza tekrar ortaya çıktığında servise bunu da söyleyeyim en iyisi.
Teşekkürler cevabınız için. 👍
@onlinetamirci Benim de aklıma start-stop mekanizması geldi geçen gün. Hep açık olduğu halde bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Onda bir sorun var da, çok dur-kalk yapınca hepten sistemi mi etkiliyor acaba? Arıza tekrar ortaya çıktığında servise bunu da söyleyeyim en iyisi.
Teşekkürler cevabınız için. 👍
Rica ederiz. sorun çözülür umarım en kısa sürede, çözüldüğünde de kaynağı neymiş paylaşırsanız çok sevinirim Cengiz bey, benzer sorun yaşayanlar için faydalı olur
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.