Forum / Soru Cevap
Selamın aleyküm, 98 model 5.40 aracım yaklaşık bir yıldır kullanıyorum bu bir yıl içerisinde iki kere durmaya yakın vites vuruntulu bir şekilde 2- den 1 aldı bunu da baya hissettirdi, ısınınca yapar diyenler oldu ama alakısı yok ilkini ilk marştan 500 metre sonra yapmıştı, tesadüf müdür bilmiyorum ama aracı bakım için sabah servise bırakıp akşam aldığımda yaptı bu iki vuruntuyu da
a.Selam Merhmet bey, otomatik araçlarda (Bmw biraz bilgim dışı) vites değişimi, referans aralıktan önce yada sonra yapıldığında vuruntu görürüz genelde. Bu gibi durumlarda da ilk Şanzıman konum sensörü akla gelir onu kontrol ederiz. Yanlış veri alınırsa vites oılması gerektiğinden daha erken yada geç geçer ise vuruntu kaçınılmaz olur. Bu durum sadece otomatik geçişlerde mi oluyor yoksa triptonik olarak manuel siz geçirdiğinizde de bu durumla karşılaştığınız oldu mu
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
manueldeyken hiç yapmadı yada bana denk gelmedi ustam bilmiyorum ama bu ikinci yaptığında manule aldım olduğu yerde viteslerin geçip geçmediğini kontrol ederken 3 den direk 1 alda vuruntu bununla alakalı olabilir mi acaba sonrasında düzeldi bi sıkınti olmadı bir daha aracı ilki aldığımda sanjuman yağ filtre değiştirmiştim ustalara sorduğumda ürtkütücü cevaplar verdiler sanjuman iner 25-30 bin masraf çıkar denildi ama aracımda o denli büyük bi sorun olsa sürekli yapar diye düşünüyorum bu dediğim gibi bir yılda iki kez yaptı
@onlinetamirci aracım yürürken dururken vites doldurmasında da hiç bir sıkıntı yok hepsini hissettirmeden atıyor aracımım sürükli dinleyen biriyim sesi değişse sanayiye gidenlerdenim ama en ufak bir şeye uçuk ramalar istenince insan korkuyor sizin gibi değerli ustalar bulup bilgi almak zor inanın teşekkür ederim
kavrama sorunu olduğu benim de aklıma gekdi. özellikle 1 de hissedilir, ama en kötüsünü düşünmemek lazım daha basit birşey de olabilir. Aracı test etmeden OBD ile şanzıman beynine bakıp teşhis çalıştırmadan ne desek tahminden öteye geçemiyor Mehmet bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.