Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Debriyaja Basmadan Vites Atılırsa Ne Olur Zararı Var mı?

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
688 Görüntüleme
(@erhancan)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  
Ustam selamün aleyküm debriyaja basmadan araç durmuşken unutup vitese takmaya çalışsak geçermi geçmezse dediğim koşulda zarar verirmi ben her zaman hem aracı nazik kullanmak adına hemde bu tarz olağan risklere karşı tedbir amaçlı hep yavaşça vites atarım. diyelimki araba durmuşken debriyaja basmayı unutsak eğer yavaşça atarsak daha girmeden zorlamayı hissedip fazla ittirmeyip zarar görmeden cartlamadan anlarmiyiz yoksa yavaşta itsek zarar verip cartlarmi ben internette gördüğüm ileri viteslerde yavaş atmaya çalışırsan direk anlaşılıyor ve zorlamassan cartlama olmuyor ama geri viteste direk cartliyor ve fena bir ses çıkıyor böylemi yoksa farklı mi bunun hakkında bilgi verirmisin hiç yaşamadım ama yaşamakta istemem Allah herkesin önce canını sonra malını zarardan ziyandan korusun ama yaşanırsa nasıl olur eğer konuyla ilgisi varsa araç ford connect 2005?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Birinci ikinci ve geri vites haricinde debriyaja basmadan vites değiştirmem mümkün ama zararlıdır. Diğer viteslerde debriyaja basmadan vites hiç geçmeyecektir. Boşa atma konusu ise tamamen farklı debriyaja basmadan boşa atmak mümkün ama önerilmez dişli hasarına neden olabilir. Sizdeki cartlama sorununa gelecek olur isek geri vites dişlisinde yaşanan sorun yada senkromeçlerden kaynaklı bu durum görülür genelde

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@erhancan)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

ustam yani benim sorum şöfor araç durmuşken kalkış için kazayla unutup 1. veya geri vitese yumuşakça atmaya çalışırsa zorlamassa hemen debriyaja basmadığını anlayıp zarar vermeden cartlatmadan şanzımanı kurtarırmı yoksa direk cartlayıp zararmı görür bende hiç unutp cartlatma olmadı ama eğer olursa nolur diye merak ettim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

yoo öyle bir seferden vs hiçbirşey olmaz. şanzımana zarar gelmez. çok çok düşük ihtimaldir içiniz rahat olsun

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: