Forum / Soru Cevap
merhaba
benzınlı otomatık fluence (tork konvertörlü) bva sanzımanlı arabam bugun 1 den 2 ye gecerken tak dıye vuruntu yaptı ve arıza lambasını yaktı Otomatik vites 2 de takılı kaldı 3 ten 4e gecmedı arac ısıklarda durunca da 1e dusmedı 2de kaldı manuel moda alınca da manuel moda almadı kendısını. Motoru kapatıp yenıden açınca arıza lamsası söndü ve viteslerde herhangi bir sorun olmadı acaba neden olmustur bir anlık hızlı vıtes atınca arıza gıbı görüp kendını korumaya almış olabılır mı
Daha önce serviste şanzıman beynine program atıldı mı yetkili servisten kontrol ettirin. Bu araçlarda bir ara bülten de yayınlanmıştı diye hatırlıyorum 2019 yılı dolaylarında o sıralarda şanzıman beyni 3 kez kodlanabiliyor diye söylüyorlardı yetkili servisteki arkadaşlar. birde yağ değişimi en son ne zaman yapıldı bakımlar aksatıldı yağ azaldı yada çok eskidi ise de bu tarz durumlar gerçekleşebiliyor
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci arac daha 153000 kmde şanzıman bakimi hiç yapılmadı en son motor bakım(1000km olmadi daha) yapılırken şanzıman tarafinda yağ kaçağı falan bulunmuyordu ama eskimiş olabilir yazılım olayini hiç bilmiyorum ayni sorunu tekrar yaparsa yağ bakimi ve yazılım mı attırmam gerekiyor
@burak-d77 normalde 15,000 - 25,000 arası yağ değişimi gerekli. daha hiç değişmedi ise öncelik bir şanzıman yağ bakımı olsun efendim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.