Forum / Soru Cevap
Merhaba iyi günler efendim bazı sorunlarım var bunları cevaplarsanız çok sevinirim.
- ilk olarak araba geri vitese geçmiyor sanki takılıyor Vites Geriye Geçmiyor tekrar denediğimde oluyor sebebi nedir. İnternette ilk olarak 1 at sonra geriye at dediler bazen oluyor bazen olmuyor.
- ikinci olarak araçtan ses geliyor debriyaja basınca kesiliyor. 3 haftadan beri ses geliyor. Böyle sessiz ortamda fark ettim az geliyor dönme sesi gibi.
- üçüncü olarak 3 4 viteslerde hafif zor geçiyor nasıl tarif edeceğim bilmiyorum hareket halindeyken yapıyor bazen arka arkaya yapıyor bazen yapmıyor. Bu olay olmadan önce geri viteste yapıyordu sonra 3 4 e geçti çözemedim sebebini Yarın ustaya göstereceğim usta şanzıman ince yağ olduğu için olabilir onu biraz katı hale getirebiliriz (araç 2014 Symbol 135 bin km mart ayında bütün yağlar değişti baskı balata değişti(valeo) şanzıman yağı grat gear oil 75w80)
Merhabalar hüseyin bey, bende 3 madde halinde sorularınızı tek tek cevaplayayım. ama bazı cevaplar için ek bilgiye ihtiyacım olacka aşağıda belirteceğim.
- Vites Geriye Geçmiyor sorununuz için olası ihtimaller; senkromeç arızası olabilir, baskı ayırmıyor olabilir, geri vites dişlileri aşınması yaşıyor olabilirsiniz yada debriyaj merkezi arızası da olabilir. Tek tek kontrol ve aracı yol testi ile tecriber edince netleşebilir Araba Geri Vitese Geçmiyor sorununun kaynağı
- Ses sorununa gelecek olur isek şu videodaki ses mi ? (Video : https://www.youtube.com/watch?v=3v4wJlWjevY ) eğer bu ses ise genelde debriyaj balatası bilyasından kaynaklanır. debriyaj seti değişince kesilecektir tahminen ama net cevap için sesi kaydedip bize atın ki bir yorum yapalım.
- 3. sorunuzda da cevap Araba Geri Vitese Geçmiyor sorunuzla aynı, ya dişlilerden, ya senkromeçten yapar. baskı ayırması zayıfta olsa genelde yuksek viteslerde çok sorun olmaz o yüzden bunu yazmıyorum. ayrıca merkez arızası hafif ayırmayı azaltırsa genelde geri 1 ve 2. viteste kendini gösterir o yüzden onu da eliyorum.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci
Dün tamirciye götürdüğüm renaulttan anlayan usta getirdiler bana verilen cevap balata göbeğinden ses çıkarıyor. Aracı devrinden kullanmadığın için orası arızalanmış vallah adam direk nokta atışı yaptı gibi geldi(çünkü bazen dediği gibi devrinden kullanmıyorum 4 vitese attıktan sonra hız düşüyor diyorum yola bağlı ya atıyorum yada atmıyorum). Şanzıman yağına filan baktı tertemiz çıktı öncekinde de herhangi bir çapak filan tarzı birşey çıkmadı. Bu sorun kötü bir arızaya sebeb verir mi. Bana söylediklerinde göre sorun çıkarma baskı balaat bitince değiştirirsin. Vites te ondan kaynaklanıyor dedi. Sadece onu anlamadım ne yapmalıyım pazar günü uzun yola çıkacağım
Bizim de tahminimiz nokta atışı olmuş, yukarıda baskı bilyasından demiştim onlarında dediği göbek dediği parça o zaten. acil bir sorun yaratmaz baskı ile değişir. ses çok rahatsız etmiyorsa kullanıma devam edilebilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.