Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Debriyaja Basınca Gelen Tak Sesi ve Hidrolik Akıntısı

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
275 Görüntüleme
(@gokhan-cayir)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Ustam son 3 gündür debriyaj dan ses geliyordu basınca kesiliyordu bırakınca ses devam ediyordu ama araç ısınınca ses kesiliyordu ciddiye almadım birinci viteste giderken takk diye ses geldi araba olduğu yere çakıldı tekrar çalıştırıp gidiyim dedim baktım debriyaj bomboş sallanıyo sadece arabanın altına eğildim şanzıman kısmından hidrolik yağ akıyor hemen çekici çağrıp aracı aldırdım sizce bu alt merkezmi üst merkezmi

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar gökhan bey, debriyaja basınca tak diye ses gelmesi zaten debriyajın boşalması nedeni ile merkezden gelen ses, ama bu birkaç gündür yaşadığınız ses ile alakasız bir arıza. bunu söyle anlatayım. debriyaja basınca kesilen ses genelde debriyaj bilyasından olur. eğer merkez baskının üstünde değilse tesadüfen olmuş bir durum sesle bağı yok. ama debriyaj merkezi baskının üstünde ise bağlantısı olabilir. ama sorununuzun kaynağı büyük ihtimalle alt merkez arızası zaten, geçmiş olsun dileriz

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: