Forum / Soru Cevap
Merhaba, videolarınızı severek izliyorum gerçekten çok faydalı. Benim heniz 20 gündür satın almış olduğum (maalesef dikkatsizliğim) BMW 530i E39 2001 model araba uzun yola girdikten sonra fark ettiğim araç ısınınca gaza basıyorum araba bağırıyor ve hızlanma ise yavaş yavaş oluyor, hani gaza basayım araba ivme alsın diyorum ama olmuyor, bir ara yüklendim yüksek devirde iyi gibi ama sakin gideyim diyorum sık ve kararsız vites değişme gaza yükleniyorum iyice ivmelenmeyince hemen 1 veya 2 vites geriye çekiyor devir 4 bin 5 bin arası oluyor. Ben Elazığ dan yazıyorum buralarda pek bir ustası yok masrafları yüksk olacağını düşündüğümden Batum veya Tiflise gitmeyi planlıyorum 45-50 gün sonra fakat sorun nedir anlamadım tek tespit ettiğim disa valfi çalışmıyor BMW den de hiç anlamıyorum sizden ricam bana bu konuda bilgi verebilir misiniz. Zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ederim ve başarılar dilerim.
Merhabalar Mutlu bey, öncelikle iyi bayramlar forumumuza hoşgeldiniz. Bahsettiğiniz sorunda şu belirtilere özellikle dikkat ettim. Araç bağırıyor ama hızlanma yavaş. Araç manuel mi? Bu klasik baskı balata arıza belirtisidir. Baskı kaçırırsa araç bağırır devir yükselir ama hızlanma çok nazlı ve yavaş olur. Özellikle devirlenirken alt devirlerde daha baskın olur. bana anlattıklarınızdan yola çıkarak BMW E39 530i Çekiş Sorunu ve Performans Düşüklüğü sorunu kaynağı baskı balata gibi görünüyor. Ama aracı tecrübe etmeden sadece tahmin tabiki. Bir baskı balata kontrolü yaptırın.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhaba, aracım otomatik şanzıman tork konvertörlü, dün kendim obdII cihazı bağladım şu arızaları da gördüm 1- Vanos ayarı ile ilgili hata 2- silindir 3 ateşleme kesintisi (6 silindirli) 3- 2. hava valfi arızası (disa valf) bunları gördüm. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.