Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Kaç Litre Yağ Alır? 1.3 - 1.4 ve 1.6

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
856 Görüntüleme
(@ncb48)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Ustam merhaba benimde yağ ile ilgili bir sorum konu açamadığım için buraya yazıyorum. 2009 model 1.4 benzinli lpg li grande punto aracım var. Önceki bakımı 10w-40 yağ işe yapılmış. Bende aracı alalı 8 bin km oldu. Babamda 1.3 dizel var o 3.2litre yağ alıyor. Ben kitapçığa baktığımda benim aracım için 2.6-2.8 litre gibi yazıyor ve 5w-40 yazıyor önerilen yağ olarak. Ne kadar süredir 10w-40 kullanılıyor bilmiyorum. Sizce 5w-40 dönmelimiyim birde aracımın kaç litre yağ aldığını nereden bulabilirim. 2 tane yağcıya gittim. 4 litre diyorlar.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

merhabalar. konuyu farklı başlığa ayırdım

şu anda çoğu 4 litre yazan araçlar 3 max 3,2 litre alır fazla almaz.  baız dizel modellerde 4,2 , 4,3 alıyor zaten onlar için de 5 litre yağ aldırıyorlar. 

bu yağ konusunda zaten tam max çizgizine kadar yağ olacak diye birşey yok. eski toprak ustalar max min arasında bırakılmasını tavsiye ederdi eskiler. 

yağ seçiminize gelecek olur isek 10w40 ucuz yağ çoğu araca atıp geçiyorlar 5/40 en pahalı modellerden 5/30 a göre de bir tık pahalı. size yağ önerşisi yapmam için aracın km'si ve hangi ilde yaşadığınızı da bilmem lazım, hava şartları da yağ seçimini etkiler. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

arifbsrn reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: