Forum / Soru Cevap
MERHABA ARACIM 2020 MODEL CİTROEN C ELYSEE 1.5 BLUEHDİ DİZEL MOTOR. Aracımın su kontrolünü yapmak için kaputu açtığımda motor yedek suyu haznesinin kapağının olmadığını farkettim ve içindeki su komple dökülmüş ve etrafta kireçleme yapmış şekilde karşılaştım hemen max seviyesine kadar su koyup bi kapak uydurdum ve bu şekilde arabamı evin önüne çektim. Yedek Su Deposu Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur Beni en çok tedirgin eden şey korkulasıca şekilde araç tahminime göre 15 ila 30 gün arasında bu şekilde seyahat etmekte nasıl olur da hararet yapmadı ve motor yemedi. Bu süreçte araç hararet yapmadı herhangi bi uyarı motor sesinde farklılık egzozdan duman atma vs birşey olmadı. Yarın aracı servise götüreceğim haznenin orijinal kapağını almaya ve ayriyeten motorda bi sıkıntı oldu mu diye kontrol ettireceğim. Lütfen bilen birisi birşey olmuş mudur. Rahat edemediğim için soruyorum şimdiden teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim.
Merhabalar, Yedek Su Deposu Kapağı Açık Kalırsa, motor soğutma suyunun genleşmem iktarı kadar suyu atar, kalanı sistemde duracaktır. Bu da soğutmayı sağlar ama hava yaptırabilir. Hava olursa da anlık hararet yükselir ama hava olan bölge yer değiştirince ısı normale döner. Kısacasısu eksiltme olur amaa illa hararet olacak diye birşey yok. sizin araç gibi genleşme kabı olmayan direk radyatör üstünde su doldurulan modeller var. o modellerde radyatör kapağı olmazsa ne olur işte o sıkıntılı biraz. yine de orijinal kapak önemli tabi içinde conta var. dediğiniz gibi ilk fırsatta değiştirin, çok aklınıza takılıyor ise içinizin rahat etmesi açısından da bir conta kontrolü ve aantifriz değişimi de yapılabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.