Forum / Soru Cevap
Aracımı çalıştırdıktan sonra yola çıkınca belli bir süre 70 derecede bekledikten sonra birden yüksek bir hızla Hararet Bir Anda Yükseliyor ve kırmızıya yükselmeye başlıyor sonra doksana doğru gidiyor tekrar kırmızıya yükseliyor, sabit bir derecede nadir duruyor. Araç hararet etti sanıp kenara çekiyor stop ettiriyorum hemen sonra kontağı bir tık açınca dereceyi kontrol edince direk 90 dereceyi gösteriyor. hararet göstergesi aniden yükselip düşüyor Kırmızıya yaklaştığı zamanlarda fan açmamış oluyor. Kaputu açıp hararet suyu kapağını rahatça açabiliyorum, ne birden basınç çıkma ne suda kaynama ne de basınçlı bir buhar çıkışı var. Üstüne farları açınca hararet daha hızlı yükselmeye başlıyor farları kapattıktan sonrada düşüyor. Araç fan açmamazlık yapmıyor, yokuşlarda veya çok dur kalk yapınca motoru zorlayıcı şeylerden sonra fan açılıyor.
Sanırım aracımda sadece bir adet müşür yok, bir tanesi radyatörün üstünde fan açıp kapaması için bir tanesi de derece için motorun üstünde galiba pek emin değilim. Dereceyi gösteren hararet müşürü mü bozuk yoksa tesisatta bir kısa devre mi var anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, araçta aniden hararet yükseliyor sonra düşüyor ise bu genelde motor suyunda hava olmasının belirtisidir. hava'da genelde akla conta sorununu getirir. Bir hava ve silindir kapak conta durumunuzu kontrol ettirmenizi öneririz.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.