Forum / Soru Cevap
Aracım 2015 linea 1.4 fire 77 beygir 75 binde lpg de klima açtıktan sonra debriyaja basınca ışıklarda stop etme sorunu mevcut benzinde iken yapmıyor kesinlikle boğaz kelebeği ve map sensörü temizlendi fakat hala devam ediyor sorun sizce ne olabilir teşekkürler.
Merhabalar iyi bayramlar. Soğuk sıcak fark ediyor mu, sorun sadece lpg'de yapması ayarsal bir müdahale ile çözülebilir olduğunu düşündürüyor Emrah bey, AFR ayarı ve lpg filtre değişimi sorunu çözebilir. Ayarla sorun çözülmüyor ise lpg kitindeki regilatör ve enjektörlere bir bakılmasını tavsiye ederim ama büyük olasılıkla ayar ve filtre bakımı sorunu çözecektir diye tahmin ediyorum.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Geçen yıl lpg ustasina götürdüğümde filitre değiştirildi açar makinaya bağlandı değerlerinin güzel olduğunu söylemisti usta sorunun boğaz kelebeği demişti oradan çıkıp fiat ustasina gittim boğaz kelebeği ve map sensörü temizlettirdim ama sorun yine devam etti bugünde dikkatimi çeken birşey oldu motor biraz sarsıntılı çalışıyor.
sadece temizlik değil adaptasyon ayarı da yapılması gerekirdi. ayar yapıldı mı kelebeğe peki Emrah bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Evet sonra bilgisayar ile bağlandı ve adaptasyon yapıldı gözümün önünde ama sorun çözülmedi maalesef.Birde bugün birşey farkettim benzinde iken klimayı açınca devir saati biraz yükseliyor ama LPG de iken klimayı açınca devir saati hiç yukselmedi
araç stabiliteyi korumak için devir yükseltiyor o normal zaten, ama 1 yıl uzun bir zaman bence bir LPG ayarına bakılması faydalı olacaktır. kelebek elendi ise geriye ayar kalıyor
Yarın tekrar LPG ustasina gideceğim filtreyi degistirtecegim tekrar baktiracagim sonuçları buradan paylaşacağım çok teşekkürler.