Forum / Soru Cevap
Merhabalar, Fiat Bravo 1.6 Multijet aracım var. Aracın çekişinde gidişinde bir problem yok ama yürür vaziyette ortalam 1800 2000 devirde ve sonrasında ruzgar sesi ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Araç boşta bu sesi yapmıyor giderken yapıyor. Gaza bastığın müddetçe geliyor ama sabit devirde gittiğinde sesi kesiyor. Yürü vaziyette hızlanmada yapıyor sesi. Youtube kanalında arızalı turbo sesi paylaştığınız videoyu izledim, öyle bir ses değilBöyle hyundai h100 araçların egzosuna ıslık sesi gibi bir aparat takarlar ya motordan öyle bir ses geliyor.
Her usta da farklı bir yorum katıyor. Turbo problemli söküp turbocuya gönderiririz onlar karar verir diyor. Kimi usta borularda çatlak yırtılma vardır diyor Forumlarda gördüğüm Manifolt contasından kaçırır diyorlar.Birde aracta siyah duman var yüksek devirlerde atıyor ama turboyla bağlantısı olabilir mi diye düşünüyorum. Tam emin olamadım ona görede bir tamir sürecini başlatmak istiyorum sayın onlinetamirci'm.Teşekkürler
Merhabalar. Öncelikle anlattıklarınıza bakacak olur isek turbo gibi gelmiyor, turbo sesi pervaneye basınç olup devinim başladığında sürekli olur boşta bile olur fark etmez. sizdeki sorun farklı bir durum. daha çok basınç arttıkça geliyor gibi, intercooler hortumları turbo hortumlarında kaçak mı var diyeceğim ama bu sefer de belirgin performans kaybı olurdu o yüzden bunu da eliyorum. Emme manifoltu olsa yine performans kaybı da olurdu, tabi görmeden de böyle tahminle ilerlemekte zor. Sesi kayda alabiliyor iseniz instagramdan yada youtube'dan atabilirseniz daha net cevaplar vermeye çalışalım.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.