Forum / Soru Cevap
Hocam. 307 benzinli aracım. Tam 2000 Devirde Titreme ve kasaya titreşim veriyor. 2500 3000 devir arası pedallarda ve vites topuzunda vibrasyon oluyor Birde 3100 devre geldikten sonra içeri aşırı motor sesi geliyor. Kokpit kısmındaki yalıtımı sökmüşler. Ben siyah 9 mm lik sürgerden yalıtım yaptım nafile. Birde bobini çıkarttım bujilerin üstü yağ olmuştu. Sorun bujilerden mi kulaklardan mı.(Motor üst kulağını 2 sene önce yan sanayi taktırdım) Esasında baskı balatayı değiştiğinde egzoz sipralini (yaylı vidalı olandan) gevşek sıkmıştı baya bi ses ve titreşim vardı. Onu sıktırdım. Çok azaldı. Acaba sipral mi. Egzozcuya gittim. Boru sipralden taktırmaya , bunlara olmaz dedi.
Merhabalar, Bu tip 2000-3000 devirde titreme özellikle trimlerde titreşim vs durumlarında biz ilk motor ve şanzıman kulağı kontrolü öneririz. Yan sanayi kulaklarda kauçuk parça daha sert olduğundan daha fazla titreşim yaptığını da söyleyebilirim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Peki 3000 devirden sonra ki motor sesi. Çok rahatsız ediyor. Sizce ateşlemeden mi kulaktan mı egzozdan mı.
Sesi kaydedip atma şansınız var mı, sesi duymadan yorum yapmak zor
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhabalar Opel meriva 2008 Euro 4 1.3 komple motor yaptırdım, baskı balatamda 3 ay önce değişmişti, motor yapılırken her iki motor kulağı koptuğu için yan sanayii iki adet takoz aldım ve taktım, sorunum şu her viteste özellikle rampalarda 1900-2000 devirde telefon titreşimi gibi araba titriyor, 2000 devir altında ve üstünde herhangi bir sorun yok, rolantida aracın çalıştığını bile zor anlıyorum, ustaya gösterdiğimde motor kulakları dedi ama her viteste turbonun devreye girdiği 2000 devirde yapması kafamı karıştırdı, sizce motor kulağının böyle yapması mümkün mü
Merhabalar Opel meriva 2008 Euro 4 1.3 komple motor yaptırdım, baskı balatamda 3 ay önce değişmişti, motor yapılırken her iki motor kulağı koptuğu için yan sanayii iki adet takoz aldım ve taktım, sorunum şu her viteste özellikle rampalarda 1900-2000 devirde telefon titreşimi gibi araba titriyor, 2000 devir altında ve üstünde herhangi bir sorun yok, rolantida aracın çalıştığını bile zor anlıyorum, ustaya gösterdiğimde motor kulakları dedi ama her viteste turbonun devreye girdiği 2000 devirde yapması kafamı karıştırdı, sizce motor kulağının böyle yapması mümkün mü
benzer bir konu oldugu için mesajınızı buraya taşıdım. yan sanayi takozlarda kauçuk dha sert olabiliyor bu da titreşim yapabiliyor ama tecrübe etmeden ti,treşimi görmeden kulakları levye ile esnemesine bakmadan direk ondandır de demek zor tabi ki