Forum / Soru Cevap

Citroen C2 Çekiş Dü...

Bildirimler
Hepsini temizle

Citroen C2 Çekiş Düşüklüğü Sorunu ve Fazla Yakıt Tüketimi

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
3 Reactions
413 Görüntüleme
(@berko22)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

İyi günler , citroen c2 1.4 sx 2004 model aracım var. Araç zengin arızası veriyor enjektör bakımı yeni map sensörü , oksijen sensörünü yeni değişim yaptım. Ekstra olarak aracım kesiciye normal bir atmosferik araba gibi değilde yazılımlı dizel gibi hızlı kesiciye giriyor keserken çok seri kesiyor. Yakıt tüketimi ilk aldığıma göre aşırı fazla ve çekiş çok zayıf. üst kapak yeni yapıldı sibop,sibop lastiği , sibop gaydı , ve araçtaki bütün contalar yeni değişti karter vs temizlendi bütün sensörler orjinali ile değişti fakat aracın hala çekişi düşük ve zengin ayarında kalıyor. bir çözüme ulaşamadık yardımcı olursanız sevinirim. MOTOR KODU TU3JP 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

TU3JP Motorlarda subap ayarı bozulduğunda yakıt tüketiminde artış performans kaybı görülebilir. Diğer tüm aksamlar elden geçmiş 0 yüzden sente ayarı ve subap ayarı kontrolü yaptırmanızı öneririm. Hızlı kesiciye girme konusunu biraz daha açarsanız o konuda da cevap yazalım. mesela erken 5 bin devirde mi kesiciye giriyor yoksa zınzınzın çok hızlı dan kastınız aralıkları mı hızlı, eğer aralıklarından bahsediyor iseniz psa gurubunda bu çoğu motor tipinde böyle, ama erken devirde girmesinden bahsediyorsanız bu bir arıza neticesinde görülür genelde

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

berko22 reacted
Cevap VerAlıntı
(@berko22)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci SUBAP AYARI RODAJDAN SONRA YAPTIRDIĞIMDA DA ŞUAN İÇİN BİR TIK İYİ EN AZINDAN AŞIRI HIZ DÜŞMESİ YAŞAMIYORUM FAKAT HALA ÇEKİŞ SORUNUM VAR. KESİCİYE ERKEN DEVİRDE DEĞİL HIZLI HIZLI KESİYOR BAHSETTİĞİM GİBİ ŞİMDİKİ YAZILIMLI DİZELLER GİBİ ŞAHİNE ROLE TAKILMIŞ GİBİ ÇOK SERİ KESMEKTE.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

birde sente kontrolü yaptırın efendim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

berko22 reacted
Cevap VerAlıntı
(@berko22)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

USTAM SENTEDEN EMİNİZ ÇÜNKÜ AYNI ARALIKLAR DA 2 ADET C2 YAPILDI BİRİNDE SORUN VARKEN DİĞERİNDE ÇIKMADI ZENGİN AYARI. SEBEPLERDEN BİRTANESİ ENJEKTÖRLER İKİNCİ SEBEBİ İSE BENZİM POMPASI OLARAK DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ MOTOR YAPTIRMADAN ÖNCE LPG SÖKTÜRÜP ENJEKTÖRLERE BAKTIRDIM HERHANGİ BİR AYAR YAPILMADI CİHAZLA DAHA ÇOK TOYDUM MEGERSEM NORMALDE AYARI VARMIŞ CİHAZ DA GÖZÜKEN TARZDA BİRİNCİSİ BU YAPILMADI 2. OLARAK TA ŞAMANDIRAYLA ALAKALI DAHA ÖNCEDEN DE SORUN YAŞAMIŞTIM SÖKÜLÜP TAKILMASINDAN DOLAYI POMPASINDA ARIZALANMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: