Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Egzozdan Su Atıyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
305 Görüntüleme
(@k-emre)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba 2007 polo 1.4 benzinli aracımda 3000 devirden Araba Egzozdan Su Atıyor. İlk aklıma silindir contası geldi .Genleşme kabında yağ yok, motor yağ kapağında ve yağ çubuğunda tahinlesme yok. Bu etkenler olunca conta değil diye tahmin ediyorum. Su eksilmesi çok fazla değil ama var. radyatorde ufak bir kacak vardı onu biliyordum zaten . ilk marsta her zamanki gibi çalışıyor araç, gecikme va ya zorlanma yok. Hararet hic yapmadı ,fanda acıyor. Akil tutulması yaşıyorum ,cozemedim sorunu. yok yere silindirde sömürmek istemiyorum açıkçası. Yorumunuzu ve desteğinizi rica ederim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Emre bey, Egzozdan su atma genelde conta ile ilişkilendirilse bile (yanma odasına su girişi) genelde basit bir fizik kuralından olur ve çoğu araçta normaldir. Bu durumun nedeni yoğuşma. Şöyle anlatayım. Özellikle araç soğukken soğuk egzoz borusuna sıcak egzoz gazı çarptığında yoğuşma ve egzozdan su atımına neden olur. Bu durum normaldir. Kışın daha fazla olur. Ama araç bir süre kullanıldıktan sonra yani sıcakken yaz aylarında hararet 90 civarı birkaç saat kullanım sonrasında görmeyiz. Aracınızda böyle bir durum varsa gayet normal

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@k-emre)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba ,tesekkur ederim hızlı yanıtınız için.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Rica Ederiz. iyi forumlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: