Forum / Soru Cevap
Merhabalar araç 2015 model kuga ecoboost 1.5 km düşük(28binde) lakin yılının gelmesi sebebiyle triger değişimini bosch serviste yaptırdım triger devirdaim v bujiler yağ filtre hepsi değişti. triger değişimi sonrası yakıt artışı olmaya başladı. çok yüksek olmasa da 12lerdeyken 14-15 oldu motor hafif titreyerek çalışıyor lakin kaputu açmadan fark edemiyorsunuz sabahları ilk çalıştırmada lifter sesine benzeyen bir ses var 5w20 yağ kullandılar ondan olur diyen var ayrıca ilk çalıştırmada egzozdan beyaz ama saydamsı bir duman oluyor devir 1200 lerde başlıyor çalışmaya ilk 30 snde 1000 devir(bu süreçte lifter sesi çıkıyor) sonraki 1-2 dk. içinde de 1000 altına iniyor. rölantideyken hafif sarsıntı hissediyorum. titreme hafif sarsıntı ecoboost için normal dedi 3 farklı usta , kimi yerlerden edindiğim bilgiye göre titreme sente kaçık olabilir dedim yapan usta sıkıntı yok doğru yaptık dedi 😀 geriye enjeksiyon kalıyor sanki 28bindeki araçta enjeksiyon sorunu olmaz deniyor kontrol ettiremedim kimseye sizin varsa fikirleriniz inanın her türlü bilgiye açığım. (araçtan-motordan anlamam. araştırdığım kadarıyla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.)
Merhabalar Mustafa bey, triger değişimi sonrası yakıt artışı var ise sente ayarı kontrolü öneririz genelde. sentede ayarsızlık yakıt tüketimi titreme vs sorunlarına neden olabilir yaşadığınız sorunlara benzer. Diğer sorunlara gelecek olur isek rölanti ilk çalıştırmada bir tık yüksek olması da normaldir ısınınca normale döner. bu araç motor kontrol ünitesinin soğuk motorda hava yakıt miktarını arttırması ile alakalıdır. Egzozdan beyaz duman sabahları normaldir Bu durumun nedeni yoğuşma. Şöyle anlatayım. Özellikle araç soğukken soğuk egzoz borusuna sıcak egzoz gazı çarptığında yoğuşma ve egzozdan su atımına neden olur. Bu durum normaldir. Kışın daha fazla olur. son olarak ses sorununa gelecek olur isek sesi duymadan hiç bir şey söyleyemeyiz ama itici sesi daha olası tabi ki
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci merhaba ben de dün leon 1.2 tsi manuel start stoplu aracımın 100 bin bakımı yağ değişimi ve triger değişimi yaptırdım. Araçta kalkış yaparken yarım gaz verirken ara gaz verir gibi titreme, performansında düşüklük var 50 kmh vites 3 e sabitledim devir 2000 de ve araba titremeye başladı. Gaza düşük vites yüksek devirde bastığımda hemen tepki verirken şimdi sanki dizel arabaymış gibi geç tepki alıyor ve eskisi gibi hızlanmıyor. Sebebi yağdan olabilir mi kalitesiz veya kaçak yağ kullanmış olabilirler mi
@onlinetamirci merhaba ben de dün leon 1.2 tsi manuel start stoplu aracımın 100 bin bakımı yağ değişimi ve triger değişimi yaptırdım. Araçta kalkış yaparken yarım gaz verirken ara gaz verir gibi titreme, performansında düşüklük var 50 kmh vites 3 e sabitledim devir 2000 de ve araba titremeye başladı. Gaza düşük vites yüksek devirde bastığımda hemen tepki verirken şimdi sanki dizel arabaymış gibi geç tepki alıyor ve eskisi gibi hızlanmıyor. Sebebi yağdan olabilir mi kalitesiz veya kaçak yağ kullanmış olabilirler mi
yağdan olmaz, araç manuel mi otomatik mi
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Manuel hocam. Ve şunu da belirtmeyi unuttum ışıklarda start stop özelliği vitesi boşa alıp durunca aktif olurken şimdi aktif olmuyor hatta araba motoru stop ettirmeye çalışıyor da bişey engelliyor gibi gibi titreme oldu sonra stop etmeyip ekranda start stop hata uyarısı verdi.
start stop devre dışı kalıyorsa ilk akü ve şarj kontrolü yaparız genelde. diğer sorun için birçok neden olabilir. ateşleme sisteminden enjektöre varıncaya kadar. tabi tespiti için aracı obd cihazı ile kontrol etmek sensör verilerine bakmak sorunlu kısmı öyle bulmak gerekecektir.
Merhaba, aracım 2016 model skoda rapid 1.4 otomatik dizel. Aracıma geçen hafta 112bin km de triger değişimi yaptırdım. Trigerden önce aracım şehir içi olarak ortalama 6.0 Litreyi geçmezken trigerden sonra araç 9 litrelerin altına inmiyor (fabrika verisi 4.2) ustama durumu sorduğum da bunların sentesinim bozuk olma ihtimali yok araç direk sensörden uyarı verir sente ayarsız muhabbeti eski araçlar için geçerli bu yeni araçlarda böyle bir şey mümkün değil başka bir sorun olabilir hatta yakıt kaliteleri düştü ondan bile çok yakıyor olabilir dedi. Sente ayarının bozuk olma ihtimali hakkında düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
@rapid2016 Merhabalar , triger değişimi sonrası yakıt artışı var ise sente ayarı kontrolü öneririz genelde. sentede ayarsızlık yakıt tüketimi titreme vs sorunlarına neden olabilir yaşadığınız sorunlara benzer.